En av de fem kandidatene som skal delta i Årets Kokk 2017, er Geir Magnus Svae. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges representant i Bocuse d’Or. Her kan du se hvilke retter som kvalifiserte Svae til konkurransen.

Kort bio
Navn: Geir Magnus Svae
Alder: 42 år
Nåværende stilling: Bølgen & Moi AS, Konsernkjøkkensjef


Hovedrett:
«Lerstangkylling i møte med kongekrabbe»

Svae - surf and turf


Smårett:
«Variasjon på beter fra Hasle gård»

Svae - Beter


Ganefryd:
«Tørrfisk i min mors flatbrød»

Svae - ganefryd

Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.


Foto:
Portrett: Tom Haga
Matbilder: Geir Magnus Svae