En av de fem kandidatene som skal delta i Årets Kokk 2017, er Øyvind Bøe Dalelv. Konkurransen finner sted i Mathallen 12. september, og vinneren blir Norges representant i Bocuse d’Or. Her kan du se hvilke retter som kvalifiserte Dalelv til konkurransen.

Kort bio
Navn: Øyvind Bøe Dalelv
Alder: 27 år
Nåværende stilling: Sous chef Statholdergaarden i Oslo.


Hovedrett:
«Lerstangkylling og sjøkreps»

Dalelv - Surf andTurf liten, Foto Stian Broch


Smårett: 
«Variasjon av beter fra Hasle Gård»

Dalelv - Bete lite, Foto Stian Broch


Ganefryd: 
«Tørrfisk Lofoen»

Dalelv - Ganefryd lavoppl, Foto Stian Broch

Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.


Foto: 
Stian Broch