Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef på Maaemo, er utnevnt til æresdommer under Årets kokk 2017.

Esben Holmboe Bang (f. 1982) er født og oppvokst i København, men store deler av hans kulinariske karriere er knyttet til Norge, nærmere bestemt Oslo. I dag er Esben kjøkkensjef og en av eierne av Maaemo.

Esbens mat handler om å skape en opplevelse rundt det rene. Med smaker fra Norge og ved bruk av økologiske og naturlige råvarer. Kanskje er det denne tydelige stilen som har gitt han en plass på Time Magazines liste over de 100 mest innflytelsesrike kokkene i verden? Han ble også utpekt til Elite Traveler Magazins ”Young Chef of the Year 2016”.

I 2012 ble Maaemo den første Skandinaviske restauranten som mottok to stjerner i Michelinguiden på direkten, fire måneder etter restaurantens åpning. I 2016 mottok restauranten, som Norges første, sin tredje Michelin-stjerne, og Esben var på dette tidspunktet verdens yngste kokk med 3 stjerner. Maaemo ble listet som nummer 79 (av 100) under World’s 50 Best Restaurants awards 2017, og nummer 29 i Elite Traveler magazins kåring av de 100 beste restaurantene i verden.

For norsk restaurantbransje, det norske kokkefaget og med det reiselivet, har Esben og Maaemo blitt en internasjonal referanse for norsk mat og matidentitet. Esbens fantastiske resultater som kjøkkensjef tjener alle norske kokker, og vi er stolt av å ha han med i dommerjuryen som æresdommer i Årets kokk 2017.

Foto: Tuukka Koski