Stiftelsen Bocuse d’Or Norge har inngått en samarbeidsavtale med Norges sjømatråd

Sjømatrådet har vært en langsiktig samarbeidspartner for Bocuse d’Or Norge siden 2014, og før det gjennom samarbeid med Bocusekokker de årene norsk sjømat har vært på menyen i Bocuse d’Or. Med vår nye samarbeidsavtale får vi en flott representant for et samlet fiskeri- og havbruksmiljø. Det er svært betydningsfullt for vårt bidrag til å utvikle norske kokker til å bli blant de beste i verden, sier daglig leder Arne Sørvig.

Gjennom samarbeidsavtalen viser Norges sjømatråd betydningen av at norske kokker fortsetter å prestere på internasjonalt toppnivå, i dette tilfellet gjennom konkurranser som Årets kokk i Norge og Bocuse d’Or Lyon, Frankrike.

Bocuse d’Or Norge gjør en viktig jobb med å bygge talenter og formidle norske råvarer og mattradisjoner internasjonalt. Talentutviklingsarbeidet Bocuse d’Or Norge representerer er verdifullt og spennende i seg selv, og muligheten til å få jobbe tett med de beste kokkene i Norge både hjemme og ute i verden gjør at Bocuse d’Or Norge er en spennende og riktig samarbeidspartner for oss, sier kommunikasjonsdirektør Janne Log.

Sjømatrådet jobber sammen med den norske fiskeri- og havbruksnæringen for å utvikle markeder for norsk sjømat.

For Sjømatrådet er avtalen en god måte å samarbeide med den til enhver tid ledende gjengen av kokker vi har i dette landet. De fleste av kokkene i Bocuse d’Or Norge er de norske kokkene vi har samarbeidet med rundt i hele verden med, for å fortelle om norsk sjømat formidlet gjennom gastronomien, sier markedsdirektør Kristin Pettersen.

Den nylig inngåtte samarbeidsavtalen bidrar med frie midler til stiftelsens rolle og arbeid som «Olympiatoppen for norske mesterkokker» og de to hovedprosessene Veien til Årets kokk og Veien til Lyon.

Fakta om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «Olympiatoppen for norske mesterkokker», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og Verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocusekokker, de 13 mesterkokkene som til nå har konkurrert i Verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger ut kandidater til Årets kokk, legger retningen for Bocuse d’Or Norge og innstiller styret i stiftelsen. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, –kunnskap og -kultur gjennom formidling, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

Fakta om Bocuse d’Or – konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i Lyon med 24 land. De 24 teamene har kvalifisert gjennom først nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Norges 12 Bocusekokker har til sammen vunnet fem gull, to sølv og to bronser i de 13 av totalt 15 verdensfinalene de har deltatt i siden 1987. Frankrike og Norge er landene med flest medaljer – begge har 10 hver.

Årets Europamesterskap i kokkekunst arrangeres i Torino, Italia, 11. -12-juni i år. Norges kandidat er Christian André Pettersen.

Om Norges sjømatråd

Norges sjømatråd jobber sammen med den norske fiskeri- og havbruksnæringen for å utvikle markeder for norsk sjømat.

Sjømatrådet er et statsaksjeselskap eid av Nærings- og fiskeridepartementet og ble opprettet i 1991 under navnet Eksportutvalget for fisk. Navnet ble endret til Norges sjømatråd i 2012.

Sjømatnæringen finansierer selv Sjømatrådet gjennom en lovpålagt avgift på all eksport av norsk sjømat. De viktigste sjømatbransjene er representert med egne rådgivende markedsgrupper i Sjømatrådet. Disse sikrer at ressursene brukes i samråd med næringen.