Charles og Monica Tjessem går nye veier og etter påske 2018 åpner de dørene til herskapelige Villa Skeiane i Sandnes.  

Vi hadde lyst til å utfordre oss selv og det blir kjekt å gjøre noe helt annet, forklarer Charles Tjessem.

Vi kommer til å ha en helt annen tilnærming til Villa Skeiane, enn det vi har hatt til en restaurant i bybildet. Nå har vi tatt utgangspunkt i stedet og så bygger vi konseptet rundt huset.

Bocuse d’Or-vinner Charles Tjessem har håndplukket staben som skal stå sammen med ham på kjøkkenet. Tjessem har selv bladd i de gamle oppskriftsbøkene og ønsker at maten og drikken skal passe til huset.

Vi bruker gode råvarer som er dyrket og behandlet av bønder og fiskere som bryr seg like mye om smak og kvalitet som vi gjør. Menyen vil variere etter sesong og ønsker, og kan skreddersys til ulike anledninger, sier Tjessem.

Den herskapelige trevillaen ble oppført i 1911, tegnet av Ragnvald Kluge for prost Bernhard Jonasen. Huset er en karakteristisk blanding av sveitser- og jugendstil, og den gamle presteboligen har en stor lokalhistorisk verdi for Sandnes.

Å komme inn i Villa Skeiane blir som å entre en svunnen tid. Interiøret, med sin klassiske stil anno 1910, skaper en helhet og en behagelig ro. Både Monica og jeg gleder oss til å ønske gjestene velkommen, avslutter Tjessem.