Leder av Ganefrydjuryen, Dr. Guro H. Rognsø (foto: Tom Haga)

Leder av Ganefrydjuryen, Guro H. Rognså, Ph.D. (foto: Tom Haga)

Den franske mesterkokken Franc Putelat, Bocuse d’Argent (sølv) 2003, kommer til Oslo for å delta under Årets kokk. Her blir han mottatt av sin ‘familie’ i Norge, de norske Bocusekokkene i Akademiet Bocuse d’Or Norge, og inkludert i arbeidet med dømming av kandidatene til Årets kokk.

Franc Putelat inkluderes i juryen for Beste Ganefryd av Fenalår fra Norge, og deltar som gjest ved hoveddommerbordet sammen med de 12 dommerne.

– Det er spennende med Franc Putelat i juryen. En faglig sterk fransk mesterkokk vil gi arbeidet i juryen et verdifullt tilleggs-perspektiv, sier juryleder Guro H. Rognså.

I Carcassonne eier og driver mesterkokken Michelinrestauranten (2*) Parc Franck Putelat, med tilknyttet hotell. Han startet tidlig å konkurrere, og med sølv bak Charles Tjessem’s gull i 2003 er han vel plassert i det franske elitekokk-miljøet. Han er også trener (coach) for den franske kandidaten Laurent Lemal frem mot Europafinalen i Budapest 2016 og i verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2017. Reisen til Oslo gir ham dermed også en følelse med hva slags kandidat vi vil sende fra Norge til de internasjonale konkurransene.

Her kan du lese mer om Franc Putelat.