En av årets gjestedommere er svenske Tommy Myllymäki. Sammen med de norske Bocuse-kokkene og de andre gjestedommerne, vil  Myllymäki sitte i dommerpanelet under Årets Kokk 2017.

Gjestedommerne besitter tung kokkefaglig kompetanse, og har lang erfaring fra konkurranser, dømming og gastronomi på høyt internasjonalt nivå.

Tommy Myllymäki (f. 1978): Unge Myllymäki tok sin utdannelse ved Lindengymnasiet i Katrineholm, før han begynte sin karriere hos Erik Lallerstedt på blant annet Gondolen og Eriks bakficka. Han har også arbeidet med Karin Frannsson på Hotell Borgholm, som har en Michelin-stjerne, og Pontus in the Greenhouse. I 2011 tok han sølv i Bocuse d´Or, det samme året danske Rasmus Koefoed vant gull og norske Gunnar Hvarnes tok bronse. I 2015 måtte han se seg slått av vår Bocuse-kokk Ørjan Johannessen og Philip Tessier, men tok med seg bronse hjem. Tommy kan også skilte med en seier i den svenske versjonen av Master Chef Masters, Kokkenes kamp.

I 2012, samme år som han åpnet sin egen restaurant Sjön, åpnet han Restaurang Spira sammen med Magnus Saleborn og Stefan Isaksson. De er også sammen med disse to at Tommy gründet Jönköpings Matbolag. I 2013 ga han ut sin første kokebok, og har med tiden gitt ut ytterligere fire.

Tommy har vært med i en rekke TV-program med mat i fokus, deriblant Mitt Kök og Sverigeresan på Svensk morgen-TV. Tommy er en velkjent kokk i Sverige, og bare i sistnevnte program, har han deltatt i over 600 episoder.