H.K.H. Kronprins Haakon.  Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff

H.K.H. Kronprins Haakon.
Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff

13. oktober arrangeres Norges viktigste kokkekonkurranse, Årets kokk 2015, der seks av landets dyktigste kokker konkurrerer om å få bli den norske kandidaten i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen. Kronprinsen er til stede under kåringen av Årets kokk, som arrangeres i Mathallen Oslo.

– Vi er veldig glade, og ikke minst beæret, over at Kronprinsen har takket ja til å overvære deler av kåringen av Årets kokk 2015. Norske kokker har lenge gjort det bra i internasjonale konkurranser, og vi ser at matinteressen i den norske befolkningen er stor. Derfor er det flott at Kronprinsen viser sin interesse for og støtter opp om Årets kokk og norsk kokkekunst, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Bocuse d’Or Norge.

Konkurransen Årets kokk 2015 finner sted i Mathallen 13. oktober fra kl. 10:00. Vinneren kåres i en seremoni fra kl. 18:15.

Kronprinsen er til stede på Årets kokk fra kl. 12:30 for å møte utøvere og dommere.

Vinneren av Årets Kokk 2015 blir også Norges representant i Bocuse d’Or Europa i Budapest i mai 2016, og deretter i verdensfinalen i Lyon i januar 2017, selve Bocuse d’Or.

De seks kokkene som kjemper om tittelen Årets kokk, er Christopher W. Davidsen ved Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim, Jan-Erik Hauge ved Tango Bar & Kjøkken i Stavanger, Adam Schive Bjerck ved BARE Restaurant i Bergen, Øyvind Bøe Dalelv ved Statholdergaarden i Oslo, Adrian Løvold fra Storfosna Gods i Trondheim og Christian André Pettersen fra Spiseriet i Stavanger.

For akkreditering eller mer informasjon kontakt Kulturmeglerne v/ Linda Wiken, tlf: 95 99 03 90  

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge: Bocuse d’Or Norges fremste oppgave er å velge ut og bistå norske kandidater frem mot verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranser; Bocuse d’Or Europa og Bocuse d’Or Lyon. Årets kokk er Norges viktigste kokkekonkurranse, hvor landets dyktigste og mest ambisiøse unge kokker konkurrerer om å komme til den internasjonale konkurransen. Bocuse d’Or Norges virke som «Olympiatoppen» for norske kokketalenter, skal også inspirere til økt matinteresse og fagkunnskap i Norge, og inspirere til rekruttering til faget over tid.

Bocuse d‘Or i Lyon ble etablert for 30 år siden, og i løpet av de 15 verdensmesterskapene til nå, har Norge tatt hjem fem gull, totalt ni pallplasseringer. Kun Frankrike slår Norge, med en pallplass. De 12 Bocusekokkene som har skapt disse fantastiske resultatene, er i dag blant Norges fremste og mest folkekjære kokker, og flertallet blir å treffe som dommere under konkurransen i Mathallen i Oslo 13. oktober i år. Mer om dette på www.bocusedornorge.no

Foto: Impulsfoto.no. Fra venstre: Christopher W. Davidsen, Øyvind Bøe Dalelv, Jan-Erik Hauge, Adrian Løvold, Adam Schive Bjerck, Christian André Pettersen.