Lerstangkylling er en ny fransk saktevoksende kyllingrase, oppvokst i Vestfold

Lerstangkyllingen har en rik og saftig smak som egner seg godt til gode hverdagsretter og selskapsretter. Den er fantastisk å helsteke, samt lage rustikke retter av lårene, sier Lars-Erik Underthun, styreleder i Bocuse d’Or-akademiet. – Kyllingen er et kvalitetsprodukt som bærer både preg av den lange vekstperioden og kombinasjonen at god diett og godt stell.

I Vestfold klekkes kyllingen på Lerstang gård, før den vokser opp på utvalgte 11 gårder i Vestfold. Der får kyllingen styre sin egen døgnrytme, har god plass og tilgang på fôr og vann når den skulle ønske det. Det er også høyballer, vagler og kråsstein i kyllinghusene, og siden dette er en kylling som får leve ut sine naturlige instinkter, er det ikke uvanlig at den tar seg en kort flytur i ny og ne.

Lerstangkyllingen er fra det anerkjente franske avlsfirmaet SASSO. Rasen er godkjent for kvalitetsmerket «Label Rouge» i Frankrike. Den slaktes etter ca 65 dager.

Det er produsenten Gårdsand som i samarbeid med dagligvarekjeden Meny har brakt denne kyllingen til Norge, som et svar på norske kokker og matelskende innbyggeres ønsker om å ha nettopp en slik type kylling å lage sine favorittretter med. I Meny selges den under navnet Jacobs Utvalgte.