Hva er en commis?

//Hva er en commis?

Når Årets kokk-kandidatene skal i ilden tirsdag 12. september, er commisen den eneste som får lage mat sammen med kandidaten inne på konkurransekjøkkenet.

En commis er et ungt kokketalent som assisterer kandidaten på kjøkkenet. Under konkurransen kan han eller hun utføre samtlige oppgaver på kjøkkenet som kandidaten selv kan utføre. En commis skal være under 23 år på konkurransedagen. Denne kombinasjonen av aldersregel og viktighet i laget gjør at Årets kokk-kandidatene må ha god oversikt over unge, kommende talenter for å sikre seg den beste for sin stil. Det krever innsikt, tempo og oppofrelse for å stå et slikt løp.

Det hender vi treffer igjen commis’er senere i deres karrierer, noe vi blant annet ser i årets utgave av Årets kokk. Kandidat Filip August Bendi var Gunnar Hvarnes’ commis i 2009-2011, og vet dermed godt hva som skal til for å havne på pallen i Verdensfinalen i Lyon. Norge tok bronse i 2011.

Dette er årets commiser:

Kim Iamram, commis til kandidat Christian André Pettersen.

Håvard André Josdal Østebø, commis til kandidat Filip August Bendi.

Henrik Falkensten, commis til kandidat Geir Magnus Svae.

Aron Espeland, commis til kandidat Øyvind Bøe Dalelv.

Tony Allene Ghetachew, commis til kandidat Rasmus Johnsen Skoglund.

Se og hør Håvard Werkland, Christopher W. Davidsens commis, fortelle om en commis oppgaver her:

Hils på Håvard Werkland, CWDs commis! Hva vil det egentlig si å være commis? Vi spurte Håvard, vi 🙂 #teamcwd #bocusedor #bocusedornorge

Posted by Bocuse d'Or Norge on 1. desember 2016

 

Foto: Linda Wiken

 

2017-09-10T17:18:22+00:00 september 10th, 2017|