Stiftelsen

/Stiftelsen
Stiftelsen 2017-09-11T09:21:40+00:00

Foto - Fredrik RingeStiftelsen Bocuse d’Or Norge utfører de overordnede ambisjoner og oppgaver som vedtas i Rådet og Akademiet. Stiftelsen er kontraktspart med kandidatene, coach og samarbeidspartnere. Dens primære mål er å bidra til at norske kokker står på pallen i Europa og Verdensmesterskapet. Stiftelsen eier og arrangerer Årets Kokk annet hvert år. Det er vinneren av Årets kokk som blir Norges kandidat for Europamesterskapet og Verdensmesterskapet. Stiftelsen er også kontaktleddet til organisasjonen Bocuse d’Or internasjonalt.

Stiftelsen organiserer sitt arbeid i to kandidatutviklingsløp: Veien til Lyon og Veien til Årets Kokk. Begge løpene innebærer å bidra til utvikling av kompetanse og kandidatur, og involverer Akademiets og samarbeidspartneres innsats. Disse løpene koordineres av Stiftelsens styre og daglige ledelse. Stiftelsen skal også bidra til utvikling av norsk matkultur og bedre rekruttering til kokkeyrket.

Styret velges av Rådet etter innstilling fra Akademiet, og består av seks personer.

Foto: Fredrik Ringe