ÅK19: Filip August Bendi

//ÅK19: Filip August Bendi

Inspirasjonen fra Bocuse-kokker som Charles Tjessem, Gunnar Hvarnes, Rasmus Kofoed og Sven Erik Renaa motiverte Filip August Bendi (30) til å selv delta i kokkekonkurranser.  

 Min mat skal være logisk. Det skal være rene smaker. En løk skal smake løk. Råvarene er flotte i seg selv og trenger ikke å tukles for mye medved å vise respekt for råvarene oppnår de sitt fulle potensiale. Jeg lager mat inspirert av tradisjon, årstidene og innovasjon. Den har nordisk preg og inspirasjon og jeg vil at maten skal harmonere og føle seg vel på tallerkenen 

Filip Augusts far jobbet i hotell- og restaurantbransjen og både oldefaren og onkelen jobbet i bransjen i London. De gode minnene fra en barndom med god, hjemmelaget mat gjorde at han tidlig bestemte seg for å bli kokk.  

Det viktigste for å utvikle faget er å bruke de ressursene Norge har å by på, kunnskapen vi har, arbeide sammen, utforske hva som lever i havet, bruke de fruktene, bærene, grønnsakene og ville vekstene som er her. Vi må ikke være redde for å prøve nye smaker. 

 Til daglig er Filip August kreativ leder ved Hotel Bristol i Oslo. Før det har han vært kjøkkensjef ved NB Sørensen Annen Etage i Stavanger og jobbet i ulike kokkeroller ved flere internasjonale anerkjente restauranter som Noma i København, Mathias Dahlgrens Matsalen og Restaurant Daniel i New York. Lærlingetiden gjennomførte han på Tango Bar og kjøkken der Kjartan Skjelde fikk ham interessert i konkurranser. I 2010 var han commis for Gunnar Hvarnes og i 2017 deltok han i Årets kokk som kandidat. Siden den gang har han jobbet enda mer målrettet om å få oppfylt drømmen om å vinne Årets kokk for å delta i Bocuse d’Or.  

 Under læretiden på Tango lærte jeg meg alt jeg trengte for å ta steget videre. Jeg har lært meg å elske det jeg holder på med. Hele livet mitt dreier seg om mat og vin. Jeg tenker på mat, drømmer om mat og snakker om mat. 

 Foto: Tom Haga

2019-06-19T12:42:07+00:00 juni 19th, 2019|