Har du spørsmål om Årets Kokk 2021 og konkurransedagen? Her finner du en del praktisk informasjon om arrangementet.

Hvor og når vil konkurransen finne sted?
Konkurransen vil finne sted på Vulkan Arena, 19. oktober, vis-à-vis Mathallen. Det vil også bli satt opp skjermer på flere punkter i Mathallen, slik at man kan følge med på konkurransen sammen derfra i faser der det er fullt på Vulkan Arena. Dørene til Vulkan arena åpner kl. 06.50

AdresseVulkan Arena, Vulkan 26, 0175 Oslo

Vil konkurransen også bli streamet til de som ikke kan være der?
Ja, konkurransen streames i sin helhet gjennom www.nordicfoodlive.no  

Det lages også et studio med eksperter og programledere, der det vil være gjester fra dommerpanel, kandidater og andre spennende kokker underveis. Sending med studio og en grundigere dekning streames kun på NordicFoodLive. Løs ut prøveabonnement og se hele konkurransen med studio, samt annet innhold som filmen om Team Norway’s siste gjennomkjøring før Bocuse d’Or i Lyon, og alle de fem Årets kokk kandidatenes siste gjennomkjøring før Årets kokk. Takk for at du ser der!

(Spleiselag: Inntekter fra live-streamen bidrar til å finansiere konkurranser og våre aktiviteter for fremme av kokkefaget og den norske gastronomien).

Det vil være to konkurranser – En Årets unge kokk Duell og selve Årets kokk. Når starter de ulike?

Tidsskjema – ÅRETS UNGE KOKK-DUELLEN: 

ÅRETS UNGE KOKKStartTallerkenrett utFatrett ut
Team Mymintkl. 07.00kl. 10.00kl. 11.00
Team Svendsenkl. 07.10kl. 10.10kl. 11.10


Tidsskjema – ÅRETS KOKK – KVALIFISERING TIL BOCUSE D’OR 2023:

ÅRETS KOKKStartTallerkenrett utFatrett ut
Team Kvendsethkl. 13.00kl. 18.00kl. 18.45
Team ALVkl. 13.10kl. 18.10kl. 18.55
Team Bendikl. 13.20kl. 18.20kl. 19.05
Team Solbakkkl. 13.30kl. 18.30kl. 19.15
Team MDKkl. 13.40kl. 18.40kl. 19.25


På Vulkan Arena: Hvor finner jeg mer informasjon om billettsalg og hvor kan jeg kjøpe min billett?
Selve arrangementet på Vulkan Arena er gratis, og du vil ikke trenge billett dit. Her gjelder førstemann til mølla-prinsippet. 

Blir det bygget tribune, og er det mulig å reservere plass?
Vulkan arena har en mesanin med god oversikt over konkurranseområdet. Det vil også være mulig å stå på nedre plan, hvor kjøkkenene er. Det er dessverre ikke mulig å reservere plass.

Husk at dette er et populært arrangement, og at lokalene vil fylles fort i perioden før maten serveres. Det vil være flere store skjermer på Vulkan-området, så det er også mulig å få med seg konkurransen fra andre steder enn på tribunen, f.eks. på de mange hyggelige spisestedene i Mathallen.

Vil det bli servert mat og drikke på tribunen?
Ja, det vil være et par åpne barer med enkel drikke og snacks. Blir du tørst eller sulten må du besøke en av restaurantene på området. Kanskje lurt å bestille bord på et av stedene som har skjerm?

Er det toaletter i nærheten av tribunen?
Ja, det er toaletter i første etasje, ved inngangspartiet.

Vil det være en middag man kan delta på etter konkurransen som tidligere år?
Tradisjonen tro blir det ikke offisiell «sit-down dinner», men en minglemiddag og kokkefest på Hitchhiker, med mat i regi av de gode kokkene der. 

Blir det Etterpåfest? Jeg ønsker å delta på afterpartyet på Hitchicker. Hvor kan jeg finne mer informasjon om dette og sikre meg billett?
Tid: Fra kl.21.00 – 02.00
Sted: Hitchicker, i andre etasje på Mathallen.

Dette blir en uformell minglefest med digg mat og drikke.

I tillegg til adgangsbånd, vil det være et bongbasert betalingssystem for mat og drikke. Salg av adgangsbånd og bonger skjer gjennom hele dagen og kvelden i sekretariatet inne i første etasje på Vulkan Arena, ved hovedinngangsområde. Prisen per bong er 85 kroner.

TIPS: Planlegg kvelden og kjøp bonger tidlig, så slipper du å stå i kø mens du egentlig burde hygget deg med kolleger, venner, og god mat og drikke i en trivelig atmosfære! 

Hvordan vil konkurransedagen se ut?
06.50: Dørene på Vulkan arena åpner.

07.00: Konkurransen «Årets unge kokk 2021 – DUELLEN» begynner.

10.00: Dømming av tema #1. Mymint Rithisirikrerg er først ut, Andrea Svendsen 10. minutter senere. 

11.00: Dømming av tema #2. Mymint Rithisirikrerg er først ut, Andrea Svendsen 10. minutter senere.

11.30: Konkurransen «Årets Unge Kokk» avsluttes.

13.00: Konkurransen «Årets kokk 2021 – kvalifisering til Bocuse d’Or 2023» begynner.

Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt.

18.00: Presentasjon av tema #1. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.

18.45: Presentasjon av tema #2. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt.

Ca. 20.30: Seremoni og premieutdeling.

21.00: Årets Kokkefest: Hitchicker, Mathallen.

Når konkurrerer de ulike kandidatene og hvor er deltagerne plassert? Se skjema over. 

Vil konkurransen bli streamet?
Ja, konkurransen vil bli streamet i sin helhet på www.nordicfoodlive.no  

Løs ut prøveabonnement og se hele konkurransen med studio, samt annet innhold som filmen om Team Norway’s siste gjennomkjøring før Bocuse d’Or i Lyon, og samtlige Årets kokk kandidatenes siste gjennomkjøring før finalen 19/10. Takk for at du ser der!

Hvilke titler og priser skal deles ut under seremonien?

DUELLEN 2021 – Årets unge kokk 

  • Beste commis 
  • Sølv og Årets unge kokk 

ÅRETS KOKK 2021

  • Beste commis
  • Beste geografiske identitet
  • Bærekraftsprisen | «Matsvinnprisen»
  • Bronsevinner
  • Sølvvinner – Norges kandidat til Nordic Chef 2022
  • ÅRETS KOKK 2021 – Norges kandidat til Bocuse d’Or 2023


For pressehenvendelser og akkreditering, kontakt:kjersti.vikor@kulturmeglerne.no