Norge blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or Europe i 2024, Konkurransen vil finne sted i Trondheim, våren 2024.  

Dette er en ærefull oppgave som skaper store muligheter for Norge som matnasjon, og for regionene til å vise sin særegenhet. Konkurransen samler de beste kokkene i Europa, og arrangementet bidrar til å sette de sterkeste lyskasterne på hele Norges gastronomiske miljø og potensialet som ligger her, jubler Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.  

Bocuse d’Or Europe er den europeiske kvalifiseringskonkurransen for Bocuse d’Or, verdensmesterskapet i kokkekunst, hvor de ti beste kandidatene i denne konkurransen går videre til verdensfinalen i Lyon året etter. Den første europafinalen noensinne, ble lagt til Stavanger i 2008 med svært god suksess. 16 år etter er det altså Trondheim og Trøndelag som får det ærefulle oppdraget å være vertsby. 

Prosjektleder Hans Petter Øien Kvam, fra Næringsforeningen i Trondheimsregionen, mener at regionen kan takke engasjementet gjennom mange år fra et samlet Trøndelag, for at valget falt på Trondheim. 

– Dette er en stor anerkjennelse av en solid strategisk satsing og prioritering i Trøndelag. At vi blir valgt av en av verdens sterkeste merkevarer innen gastronomi, til å være vertskap for konkurransen, gjør oss stolte på vegne av hele regionen. 

Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefulle kokkekonkurranse, og har et enormt fokus satt på håndverk, faglighet og prestasjoner i verdensklasse. Konkurransen har siden sin første utgave i 1987 inspirert kokker over hele verden, og skaper sterke internasjonale nettverk mellom dyktige kokker over hele verden. 

Bocuse-kokk Geir Skeie vant Europafinalen i 2008, og gikk videre til å vinne Verdensfinalen i 2009. Skeie vil også være det norske Bocuse-akademiets president i 2024, og med det leder for den europeiske organisasjonskomitéen. 

– For norske kokker vil dette ha stor betydning, og det vil bidra positivt både til rekruttering, fagets omdømme og yrkets attraktivitet. I tillegg vil det trekke opp spydspisser av norske råvarer, som igjen skaper god oppmerksomhet for alle norske restauranter og kokker, og selvsagt norsk matproduksjon. Til syvende og sist handler alt dette om kvalitet og interesse, sier Geir Skeie. 

Vil du vite mer om saken? Ring Hans Petter Øien Kvam på telefon +47 982 44 123 eller send en e-post til hanspetter@nitr.no

Foto: Christian André Pettersen, Bocuse d´Or Europe 2018, foto av Tom Haga