Bocuse d’Or Norge og Jernia har inngått samarbeidsavtale

//Bocuse d’Or Norge og Jernia har inngått samarbeidsavtale

For å lykkes på kjøkkenet trengs kunnskap, gode råvarer og godt utstyr. Når Bocuse d’Or Norge og Jernia inngår en samarbeidsavtale er målet å fremme gode kjøkkenredskaper og øke fokus på gleden ved å lage og spise god mat.

Gjennom samarbeidet vil vi bidra til økt håndverkskunnskap og matglede. Der Jernia stiller med utstyret og stiller Bocuse d’Or med matlaging og triks. De norske Bocusekokkene skal vise hvordan en kan hverdagsimponere på kjøkkenet, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge.

Hvordan hverdagsimponere med taco: https://www.jernia.no/inspirasjon/asiatisk-taco/

Årets kokk og Norges Bocuse d’Or-kandidat Christian André Pettersen vil stå i spissen for samarbeidet med Jernia i 2018, men vi vil også stifte bekjentskap med fler av Norges 13 Bocusekokker.

Helt siden 1950-tallet har Jernia hjulpet nordmenn å lykkes i hjemmet og sammen vil Bocuse d’Or Norge og Jernia bidra til økt håndverkskunnskap og matglede. Vi gleder oss til å støtte opp om våre norske helter på kjøkkenet når de reiser rundt og presterer på de vanskeligste arenaene og dra nytte av deres kunnskap og tips på hjemmebane, sier Espen Karlsen, administrerende direktør i Jernia.

Fakta om Bocuse d’Or Norge

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «Olympiatoppen for norske mesterkokker», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og Verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocusekokker, de 13 mesterkokkene som til nå har konkurrert i Verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger ut kandidater til Årets kokk, legger retningen for Bocuse d’Or Norge og innstiller styret i stiftelsen. Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Verdensfinalen (pallplass), bidra til norsk matglede, –kunnskap og -kultur gjennom formidling, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

Fakta om Bocuse d’Or – konkurransen

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i Lyon med 24 land. De 24 teamene har kvalifisert gjennom først nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, Americas og Europa. Norges 13 Bocusekokker har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i de 13 Bocuse d’Or-mesterskapene Norge har deltatt i siden 1987.

Årets Europamesterskap i kokkekunst arrangeres i Torino, Italia, 11. -12-juni i år. Norges kandidat er Christian André Pettersen.

Om Jernia

Jernvarekjeden Jernia har siden 1950-tallet hjulpet nordmenn å lykkes i hjemmet. Godt forankret i det norske folk har vi levert gode produkter til familier rundt om i landet – alltid drevet av fagkunnskap og viktigheten av funksjonalitet og kvalitet. Enten det produkter til kjøkken, hjem og hage eller oppussing og vedlikehold, er vi opptatt av at god funksjonalitet og kvalitet er det du trenger for å lykkes i hjemmet.

Foto: F.v.: Markedsdirektør Trygve Haldorsen, administrerende direktør Espen Karlsen, kandidat Christian André Pettersen, styreleder Bent Stiansen og coach Gunnar Hvarnes. Kredit: Aleksander Andersen

 

2018-03-21T15:13:41+00:00 mars 21st, 2018|