Det ble en knallsterk tredjeplass for Team Norway og kandidat Christian André Pettersen i en svært utfordrende Bocuse d’Or-konkurranse i Lyon i kveld. Frankrike tok gull og Danmark tok sølv. Dette var andre gang at Christian André Pettersen deltok i verdensfinalen i Bocuse d’Or.

Bocuse d’Or er en av verdens mest prestisjefylte konkurranser i kokkekunst, og i kveld tok Årets kokk og gullvinneren fra Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, bronse i Lyon. I alt konkurrerte 21 land i finalen i Bocuse d’Or. Dette er Norges tolvte medalje i Bocuse d’Or, og Norge er fortsatt det landet med flest medaljer i denne konkurransen.

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Even S. Sørum og coach Geir Skeie. Christian André Pettersen er regjerende europamester på fjerde året på rad, og dette er andre gang han konkurrerte som Norges kandidat i Bocuse d’Or. I 2019 stod han på pallen med en sterk bronse. President for det norske teamet er Tom Victor Gausdal.

Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or i kveld:

Gull: Frankrike
Sølv: Danmark
Bronse: Norge
Beste 3-retters takeaway-meny: Sverige
Beste fatrett: Island
Beste commis: Sveits
Social Commitment Award: Colombia

Foto: Bocuse d´Or.