Har du spørsmål om Årets Kokk 2019 og konkurransedagen? Her finner du en del praktisk informasjon om arrangementet.

Hvor og når vil konkurransen finne sted?
Konkurransen vil finne sted i Mathallen i Oslo, tirsdag 24. september. Mathallen er lokalisert på Vulkan ved nedre Akerselva, nærmere bestemt Vulkan 5.

Dørene til Mathallen åpner kl. 07.00

I år vil det være to konkurranser; Årets unge kokk og Årets kokk. Når starter de ulike?
Konkurransestart Årets unge kokk: 07.00
Konkurransestart Årets kokk: 14.00

Hvor finner jeg mer informasjon om billettsalg og hvor kan jeg kjøpe min billett?
Selve arrangementet er gratis, og du vil ikke trenge billett.

Blir det bygget tribune, og er det mulig å reservere plass?
Tribunen i år er noe mindre enn i 2017 på grunn av nye faste installasjoner på Torget. Det er dessverre ikke mulig å reservere plass.

Husk at dette er et populært arrangement, og at setene fort vil fylles. Det vil være flere storskjermer på området, så det er også mulig å få med seg konkurransen fra andre steder enn på tribunen, f.eks. på de mange hyggelige spisestedene i Mathallen.

Vil det bli servert mat og drikke på tribunen?
Nei, hvis du blir tørst eller sulten må du besøke en av restaurantene på området. Det vil være en bar tilknyttet tribunen.

Er det toaletter i nærheten av tribunen?
Ja, det er toaletter i Mathallens andre etasje (gå opp trappen ved Vulkan Fisk) og i underetasjen ved Smelteverket.

Vil det være en middag man kan delta på etter konkurransen som tidligere år?
Da årets konkurranse avsluttes senere enn hva den har gjort tidligere år, vil det ikke bli noen offisiell middag, men det vil bli holdt en avslutningsfest i Mathallen. Mer info om den under.

Jeg ønsker å delta på afterpartyet som holdes i Mathallen. Hvor kan jeg finne mer informasjon om dette og sikre meg billett?
Vi inviterer til kokkefest sammen med Kulinarisk Akademi​ ​etter premieseremonien.

Tid: Ca. kl.21.30 – 01.00
Sted: Kulinarisk Akademi, i andre etasje på Mathallen.

Dette blir en uformell minglefest med digg mat og drikke, som betales med bonger. Disse selges gjennom hele dagen og kvelden i sekretariatet i 2. etasje på Mathallen. Planlegg kvelden og kjøp bonger tidlig, så slipper du å stå i kø mens du egentlig burde hygget deg med kolleger, venner og god mat og drikke! Du og DJ står for underholdningen.

Hvordan vil konkurransedagen se ut?
07.00:
Dørene til Mathallen åpner.

07.00: Konkurransen «Årets unge kokk 2019» begynner.
Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt frem til kl. 07.40

Her kan du lese mer om kandidatene i Årets unge kokk.

Her kan du lese mer om råvarene kandidatene skal bruke i konkurransen.

10.00: Dømming av tema #1: Ovo-vegetarisk «Jordskokk med rotgrønnsaker vaktelegg».
Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 10.40. Retten presenteres på tallerken.

11.00: Dømming av tema #2: Sjømatfest. Auroralaks med skalldyr og trøffeltang.
Kandidat i kjøkken nr. 1 begynner, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 11.40. Retten presenteres på tallerken.

12.00: Konkurransen «Årets Unge Kokk» avsluttes.

14.00: Konkurransen «Årets kokk 2019 – kvalifisering til Bocuse d’Or 2021» begynner.
Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt frem til kl. 14.40

Her kan du lese mer om kandidatene i Årets kokk.

Her kan du lese mer om råvvarene kandidatene skal bruke i konkurransen.

15.30: Årets Ganefryd 2019 med tema: Norske stillehavsøsters, tang og tare.
Presenteres av både Årets unge kokk- og Årets kokk-kandidatene, basert på kvalifiseringsoppgaven.

Her kan du lese mer om Årets Ganefryd og kvalifiseringsoppgaven.

19.00: Presentasjon av tema #1: Vaktel fra Ryfylke og norske rotgrønnsaker.
Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 19.40. Retten serveres på tallerken. Vaktlene forberedes foran publikum.

19.45: Presentasjon av tema #1: Sei Arctic Supreme med løk og grønnkål fra Vang gård.
Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 20.30. Retten presenteres på fat ut fra kjøkkenet. Seien skal være tilberedt i hele stykker og trancheres (skjæres) før de legges på tallerken. Presentasjon av fat og siste del av serveringen skjer foran dommere og publikum.

21.00: Seremoni og premieutdeling.

21.30: Årets Kokkefest: I Mathallen.

Når konkurrerer de ulike kandidatene og hvor er deltagerne plassert?

Årets unge kokk
Start – Tallerkenrett 1 – Tallerkenrett 2

Kjøkken 1: Team Ekholt: 07.00 – 10.00 – 11.00

Kjøkken 2: Team Vartdal: 07.10 – 10.10 – 11.10

Kjøkken 3: Team Aron: 07.20 – 10.20 – 11.20

Kjøkken 4: Team R.H Norway: 07.30 – 10.30 – 11.30

Kjøkken 5: Team Liliana: 07.40 – 10.40 – 11.40

Årets kokk
Start – Tallerkenrett  – Fatrett

Kjøkken 1: Team CAP: 14.00 – 19.00 – 19.50

Kjøkken 2: Team MDK: 14.10 – 19.10 – 20.00

Kjøkken 3: Team Dalelv: 14.20 – 19.20 – 20.10

Kjøkken 4: Team Bendi: 14.30 – 19.30 – 20.20

Kjøkken 5: Team Werkland: 14.40 – 19.40 – 20.30

Ganefryd
ÅK – Kjøkken 1: Team CAP: 15.30
ÅUK – Kjøkken 1: Team Ekholt: 15.35
ÅK – Kjøkken 2: Team MDK: 15.40
ÅUK – Kjøkken 2: Team Vartdal: 15.45
ÅK – Kjøkken 3: Team Dalelv: 15.50
ÅUK – Kjøkken 3: Team Aron: 15.55
ÅK – Kjøkken 4: Team Bendi: 16.00
ÅUK – Kjøkken 4: Team R.H Norway: 16.05
ÅK – Kjøkken 5: Team Werkland: 16.10
ÅUK – Kjøkken 5: Team Liliana: 16.15

Vil konkurransen bli streamet?
Ja, konkurransen vil bli streamet i sin helhet på våre nettsider.

Klikk her for å se sendingen. 

Hvilke titler og priser skal deles ut under seremonien?

Årets unge kokk

  • Beste commis
  • Beste geografiske identitet
  • Bronse, Sølv og Årets unge kokk

Årets kokk

  • Beste commis
  • Beste geografiske identitet
  • Bronse, Sølv og «Årets kokk – kandidat til Bocuse d’Or 2021»

Beste ganefryd 2019

  • Beste Ganefryd 2019 (her konkurrerer alle ti lag fra begge konkurranser mot hverandre).


For pressehenvendelser og akkreditering, kontakt
kjersti.vikor@kulturmeglerne.no