Anita Krohn Traaseth og Sven Erik Renaa skal styrke norsk gastronomi

Anita Krohn Traaseth er valgt til ny styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, mens stjernekokken Sven Erik Renaa tar over som styreleder i Akademiet, og blir president for Norge i Bocuse d’Or. Fremover skal de to styrke og utvikle norsk matkultur, og samtidig sørge for at Norge forblir verdensledende i Bocuse d’Or. Janne Johnsen fortsetter som leder for Rådet for Stiftelsens Norsk Gastronomi. Rådet er stiftelsens øverste organ.

– Det er et ansvarsfullt oppdrag å lede Akademiet. Især er det ærefullt fordi styreleder i foreningen også er det norske lagets leder i de internasjonale konkurransene, og med det Norges internasjonale dommer i Bocuse d’Or 2022 og 2023. Jeg ser frem til samarbeidet med vår neste kandidat, akademikokkene, stiftelsen og alle de gode kreftene rundt oss, sier Bocuse-kokk Sven Erik Renaa, som til daglig driver stjernerestauranten RE-NAA i Stavanger.

Det norske Bocuse-akademiet, besluttet også hvilke fem kandidater blant årets søkere som får konkurrere i Årets kokk 2021. Vinneren der blir Norges kandidat i Bocuse d’Or 2022 og 2023.

– Vi har i møtet i dag valgt ut fem kandidater som er ganske ulike i tilnærming til konkurranser og gastronomi, og vi står foran et veldig spennende og ganske åpent heat frem mot Årets kokk, som arrangeres 19. oktober, avslutter Renaa.

Som styreleder i Akademiet, skal Renaa også bidra til å kvalitetssikre stiftelsens arbeid med kokkekonkurranser og sørge for at Norge forblir verdensledende i Bocuse d’Or. I tillegg til Renaa, består styret i Akademiet av Bocuse-kokkene Christopher W. Davidsen ved Speilsalen i Trondheim og Tom Victor Gausdal i restaurantgruppen Lava, Oslo.

Satsning på måltidsturisme og måltidseksport
Stiftelsen Norsk Gastronomi fungerer som ”olympiatoppen for norske mesterkokker”, men skal også drive frem aktiviteter som styrker norsk gastronomis omdømme, bidrar til rekruttering og deling av kunnskap og innsikt i mat og matlaging. Fremover skal stiftelsen også utvikle en gastronomisk politikk som fremmer formålene, og som kan gi gode rammebetingelser for norsk måltidsturisme og måltidseksport.

Som nyvalgt styreleder er det Anita Krohn Traaseth, i samarbeid med styre, ledelse og partnere i Stiftelsen Norsk Gastronomi, som skal utvikle disse aktivitetene. Hun erstatter Rune Brandstadmoen som styreleder. Brandstadmoen har vært styrets leder siden 2017, en periode med god vekst i aktiviteter.

Rune Brandstadmoen har vært en svært viktig og god styreleder for stiftelsen, og etterlater seg store sko å fylle. Stiftelsens aktiviteter har alle godt driv og god retning, og styrets jobb er å videreutvikle strategien sammen med daglig leder, og sikre at aktiviteter har nødvendig finansiering og forankring. Det er åpenbart at stiftelsen kan spille en viktig rolle fremover i arbeidet med å styrke Matnasjonen Norge, spesielt rundt faglig utvikling og omdømme innenfor måltidsturisme og måltidseksport. Vi har en liten, men svært effektiv og innovativ administrasjon, med store ambisjoner, sier påtroppende styreleder Anita Krohn Traaseth.

Stiftelsen Norsk Gastronomi er som organisasjon i særstilling innen den internasjonale Bocuse-familien. Norge har flest pallplasser sammenlagt siden første konkurranse i 1987.

– Det unike med Norge i denne globale nisjen, er at vi har gode systemer, strukturer og rutiner som ivaretar og utvikler kunnskap og kompetanse over tid, og i gode nettverk i og utenfor bransjen og landet. Resultatene taler for seg selv. Stiftelsen er verdifull og har strategisk nytte for norsk reiselivs-, mat- og kulturnæring . Jeg er takknemlig og stolt over jobben vi har gjort de siste årene, og ønsker alle involverte lykke til videre, avslutter avtroppende styreleder, Rune Brandstadmoen.

I tillegg til Anita Krohn Traaseth, består styret i Stiftelsen Norsk Gastronomi av Eyvind Hellstrøm, Geir Skeie, Arne Hjeltnes, Sven Erik Renaa og Merete Habberstad. Sistnevnte trer inn fra vara til fast styreplass.