Møt Team Norway 2022!

//Møt Team Norway 2022!

Norges Bocuse-kandidat, Filip August Bendi, har nå valgt teamet som skal hjelpe ham med å nå målet om pallplassering i Bocuse d’Or Europe i 2022 og verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon i 2023. Coach blir Christopher W. Davidsen og Leon Haarberg Nilsen blir commis. Sven Erik Renaa er teamets president. 

– En kandidat er ingenting uten teamet sitt, og jeg er veldig glad for å ha fått med meg så erfarne, hardtarbeidende og kreative kokker med på laget, forteller Filip August Bendi. 

På treningskjøkkenet i Thon Hotel Oslofjord, er Filip August Bendi og teamet hans  allerede i full gang med å eksperimentere med de ulike råvarene, finne ut hvilke teksturer og smaker som harmonerer med hverandre, samt å jobbe frem ideer knyttet til prestasjon og geografisk identitet.  

– Christopher W. Davidsen er enormt erfaren. Som Bocuse-kandidat tok han selv sølv, både i Europa-kvaliken i 2016 og i verdensfinalen i 2017, og vet dermed hva som kreves for å komme på pallen. Leon er et utrolig kokketalent som allerede har gjort seg bemerket i diverse lærlingkonkurranser, og han har selv ambisjoner om å konkurrere, noe som er viktig, forklarer kandidat Filip August Bendi. 

Et faglig sterkt team
Coach Christopher W. Davidsen tok sølv i både Bocuse d’Or Europe i 2016 og i Bocuse d’Or World Final i 2017. Til daglig leder Christopher restaurant Speilsalen ved Britannia Hotel i Trondheim. Under ett år etter åpningen mottok restauranten sin første Michelin-stjerne. 

– Filip August Bendi er en veldig dyktig, kreativ og faglig sterk kokk, som virkelig har det som skal til for å nå langt i Bocuse d’Or. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med ham frem mot Europafinalen i Budapest i mars, og ikke minst mot verdensfinalen i Lyon, sier Davidsen. 

Som commis har Filip August Bendi valgt 21 år gamle Leon Haarberg Nilsen, som har hatt læretiden sin på restaurant Speilsalen og som nå er ansatt på Thon Hotels. 

Sven Erik Renaa er styreleder i den norske Bocuse-akademiet, og med det President for Team Norway. En av Renaas mange viktige oppgaver, er å være Norges dommer i Bocuse d’Or Europe i Budapest i 2022 og i verdensfinalen Bocuse d’Or i 2023. 

Foto: Stian Broch

2022-03-10T15:51:54+01:00 januar 17th, 2022|