Siddiskokken Doffy

//Siddiskokken Doffy

Kandidat på kjøkken nr. 2 i Årets kokk 2015

 

Christopher William Davidsen (32) er eldste kandidat til Årets kokk 2015. Til daglig er han konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim. Med jobb og familie i Trondheim er Christopher en innflyttertrønder, men han kommer fra Stavanger og er dermed en vaskekte siddis. Han vokste opp med en fosterfar som var kaninslakter, og det er angis som forklaring på hvorfor det var naturlig å få denne intense interessen for kokkefaget og det å dyrke ut de rene smakene av gode råvarer. Om sitt kjøkken svarer siddisen: Jeg sier som min gamle sjef: «Jeg blir ikke imponert over kokker som legger en skje med kaviar, men jeg blir imponert over kokker som lager noe godt og spennende av noe så enkelt som sellerirot. Det er det ikke alle som klarer».

Kandidat Christopher William Davidsen.
Foto: Impulsfoto.no

Læretiden ble tilbragt to steder, ved Cartellet i Stavanger og hos Bocusekokk Odd Ivar Solvold ved Mathuset Solvold i 2004-05. Etter en periode som soussjef på kjøkkenet på Statoil Hydro IB, ble Christopher kjøkkensjef ved flere gode kjøkken i Stavanger: Tango Bar & Kjøkken (2009-11), Ostehuset og Foodstory (2011-12) og hos Bocusekokk Sven Erik Renaa i Renaa Matbaren (2012-13). I Trondheim har Doffy, som han kalles blant venner, også vært assisterende kjøkkensjef på Rica Nidelv (nå Scandic). Han driver også sitt eget catering-firma, CWD Catering.

Har stått på toppen av pallen flere ganger

Doffy har konkurrert mye, og har vunnet fine titler. Den gjeveste så langt er kanskje førsteplassen i Global Chef Challenge i 2014, en konkurranse organisert av World Association of Chefs Society (WACS). I 2009 vant han også NM i Klippfisk og i 2011 Årets grønne kokk, alle gode konkurranser i en forberedelse til Bocuse d’Or.

Min største drøm har i mange år vært å få lov å representere Norge i Bocuse d’Or. Veien hit har vært utfordrende, men også inspirerende og lærerik. I løpet av de siste årene har jeg funnet meg selv i maten min. Min identitet. Etter mine år som konkurransekokk er jeg nå klar for å vise Årets kokk hva jeg er god for, sier Siddiskokken Doffy i sin kvalifiseringssøknad til Bocuse d’Or Norge – Akademiet.

 

Kvalifiseringsrettene: Pintxos og karamelliserte kamskjell

Siddiskokken kvalifiserte seg til kandidaturet til Årets kokk 2015 gjennom å presentere to egenartede retter av Fenalår fra Norge og Fersk Skrei. Disse rettene, sammen med bakgrunn, meritter og motivasjon, gjorde at Akademiet i mars 2015 ga Doffy en av de seks kjøkkenene til årets konkurranse.

Pintxos med Fenalår og Løyrom: Nyskåret Fenalår fra Norge med Gulløyepotet og setersmør. Sprø surdeig med eple og røkt løyromkrem

CWD: Pintxos med Fenalår og Løyrom. Kvalifiseringsrett til Årets kokk 2015 på Fenalår fra Norge. Foto: Fredrik Ringe

CWD: Pintxos med Fenalår og Løyrom. Kvalifiseringsrett til Årets kokk 2015 på Fenalår fra Norge. Foto: Fredrik Ringe

Lettsaltet Lofotskrei med karamelliserte kamskjell: Grønnsaksterte med østersblad og havsalat. Syltet agurk med selleri, sitron og pepperrot. Hjerteskjell-veluote med brønnkarse og brunet smør

CWD: Lofotskrei med karamelliserte kamskjell. Kvalifiseringsrett til Årets kokk 2015 på Skrei. Foto: Fredrik Ringe

CWD: Lofotskrei med karamelliserte kamskjell. Kvalifiseringsrett til Årets kokk 2015 på Skrei. Foto: Fredrik Ringe

 

2017-09-11T09:21:48+02:00 september 9th, 2015|