Smak 2020

//Smak 2020

Norske kokker skal fortsatt være verdensledende. Hør hvordan på SMAK 2020.

Hva er drivkraften hos en konkurransekokk? Hvordan skal norske kokker bli best i verden? Og hvordan kan norske kokker bidra til mer bærekraftige råvarer? Når SMAK 2020 arrangeres denne uken i Lillestrøm, er det satt av en hel dag til Stiftelsen Årets kokk og Bocuse d’Or Norge.

Norge er det landet med flest medaljer i den anerkjente verdensfinalen i kokkekunst, Bocuse d’Or, og gjennom sitt arbeide bidrar norske kokker til å sette sitt eget fag, norske råvarer og norsk gastronomi på kartet, både hjemme og ute i verden.

I kjølvannet av Michelin-utdelingen forrige måned, ble kokkens rolle gjenstand for god debatt. Diskusjonen har vist hvor viktig det er å øke kunnskapen og entusiasmen for norsk gastronomi, og for arbeidet kokkene gjør nasjonalt og internasjonalt, forteller Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Årets kokk.

Les mer om programmet her.

På Årets kokk-dagen 4. mars, kommer noen av Norges fremste kokker for å snakke om motivasjon av unge kokker, viktigheten av kokkefaget, verdiene i norsk gastronomi, drivkraften i kokkekonkurransene og hva som skal til for å oppnå pallplassering.

Vi jobber for at våre talenter skal bli blant de beste i Norge og i verden, og det innebærer blant annet å fremme forståelse for hva kokkekonkurranser representerer. På inspirasjonsdagen vil publikum møte syv toneangivende kokker, hvor seks av dem som har representert Norge i Bocuse d’Or. Dette blir en enestående mulighet til å direkte høre deres personlige historier og erfaringer, sier Gunnar Hvarnes, faglig leder i den norske Bocuseakademiet.

Det blir også en sesjon om bærekraft i fiske, havbruk, frukt- og grøntproduksjon med representanter fra Bellona, Sjømat Norge og Bama i panelet, en sesjon som ledes av Arne Hjeltnes.

Gode og bærekraftige råvarer er viktig for kokkene og derfor er det viktig å diskutere dette; hva skjer i dag og hva som kan gjøres for å forstå og være gode innkjøpere av bærekraftige råvarer, avslutter Arne Sørvig.

Disse kokkene møter du på Årets kokk-dagen:

Christopher W. Davidsen – Sølvvinner i Bocuse d’Or 2017. Kjøkkensjef på stjernerestauranten Speilsalen i Trondheim.

Renee Fagerhøi – kjøkkensjef og eier av Bula Bistro i Trondheim. Vinner av Top Chef 2016

Christian André Pettersen – Tok bronse i Bocuse d’Or 2019. Norges kandidat til Bocuse d’Or 2021.

Geir Skeie – Vinner av Bocuse d’Or 2009. Forfatter og gründer av Brygga 11-gruppen og kjeden Pink Fish.

Arne Brimi – Norges første deltager i Bocuse d’Or. Chef på Vianvang.

Bent Stiansen – Vinner av Bocuse d’Or 1993. Chef på Statholdergaarden.

Gunnar Hvarnes – Tok bronse i Bocuse d’Or 2011. Coach for Christoffer W. Davidsen og Christian André Pettersen.

2020-03-03T14:57:30+00:00 mars 3rd, 2020|