Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted i Bergen står sammen med Eker Design bak vinnerfatet Ørjan Johannessen vant gullet med i verdensfinalen i Bocuse d’Or den 28. januar 2015.

Bjørn Steffen Thorsen og resten av teamet på sølvvareverkstedet har arbeidet intenst i mange uker før konkurransen for å skape et fat som var verdig å bære en gullvinners meny. En slik utviklingsprosess krever nært samarbeid mellom kandidatteamet Ørjan Johannsen og Jimmy Øien, treneren Odd Ivar Solvold og  medarbeidere ved Sølvvareverkstedet. Menyen gjennomgår i de siste måneder før konkurransen forandringer i teksturer, former, farger og temperaturer som påvirker den ønskede form og materialvalg i endelig fat. Mat kan endres relativt raskt, og det stilles særskilte krav til en sølvvare-leverandør for å være tilnærmelsesvis like fleksibel med råvarer (sølv, metall) som er langt mindre fleksible. Fatet er designet av Katinka von der Lippe ved Eker Design, og tar utgangspunkt i et nordisk og norrønt formspråk. Dette formspråket mente teamet var det riktige i år for å formidle den norske opprinnelse også utenfor selve mat og meny.

– Vi er veldig fornøyd med samarbeidet med Sølvvareverkstedet. Innspurten før konkurranser er krevende, og utfordrer alle som er involvert. Theodor Olsen har utvist den nødvendige innsatsviljen som skal til for å vinne gull, og det er vi takknemlig for. Det er ikke mange autentiske Sølvvareverksted igjen i Norge. Jeg håper flere tenker på verdien av å ha slike, og er kresne i forhold til hvor de kjøper sitt sølv til hverdag og fest, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge.

Brødrene Lohne & Theodor Olsen Sølvvareverksted ble etablert i Bergen i 1868.  Selskapet sysselsetter en stab med dyktige sølvhåndverkere med lang fartstid i faget. Bergen har en lang tradisjon med sølvhåndverk, og Bergens Gullsmedlaug er landets eldste. Du kan lese mer om de her: http://theodorolsen.no/