Styret i Bocuse d´Or Norge

//Styret i Bocuse d´Or Norge
Jo RodinStyreformann
Rodin er Partner i Advokatfirmaet Thommesen, og leder firmaets kompetanseområde for restrukturering og insolvens. Han bistår selskaper, banker, tillitsmenn, og andre profesjonelle kreditorgrupper både i Norge og
internasjonalt, og har topp ranking i internasjonale kåringer. Lidenskap for internasjonal gastronomi, og en særskilt interesse for norsk matkultur brakte ham inn i Bocuse d’Or Norge.

Styremedlemmer

Bent StiansenStyremedlem
Bent Stiansen ble kokkestjerne over natten, da han i 1993 tok Norges og Skandinavias aller første gullmedalje i Bocuse d’Or i 1993. Året etter etablerte han Restauranten Statholdergaarden i Oslo, som etter hvert fikk en stjerne i Guide Michelin. Stiansen har gitt ut en rekke kokebøker og blir omtalt som Norges beste formidler av matbordets gleder. Han har også vært ofte å se sammen med Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet på NRK noen år tilbake. For tiden er han også engasjert i styret i Bocuse d’Or Norge.
[/fusion_builder_column_inner][/fusion_builder_row_inner]
Odd Ivar SolvoldStyremedlem
Odd Ivar Solvold ble bronsemester i Bocuse d’Or i Lyon i 1997. Han har siden drevet flere restauranter i Sandefjord, blant annet Mathuset Solvold og de siste årene spisestedet SMAK, som han nylig solgte. Det er imidlertid som coach i Bocuse d’Or at Solvold har utmerket seg tydeligst. Han har blant annet hjulpet Charles Tjessem og Geir Skeie til gull i Lyon, og sist Ørjan Johannessen til EM-gull i 2012 og Beste fiskerett i VM 2013. I dag er Solvold øverste ansvarlig i Bocuse d’Or Norge, som skal fremme norsk matkultur og hjelpe unge kokker til seier i VM i kokkekunst.
[/fusion_builder_column_inner]
Charles TjessemStyremedlem
Charles Tjessem vant Norges 3. gull i Bocuse d’Or i Lyon i 2003, med ett knepent poeng mer enn den franske kokken som tok sølvplassen. Den gang var han kaptein på det norske kokkelandslaget og jobbet som konsernkokk for Statoil, og gullet fikk prege hans virksomhet her noen år til. I 2005 etablerte Tjessem spiseriet Charles & De i Sandnes, et generøst mathus som også byr på eget bakeri og konditori, selskapslokaler og konferanserom. Slagordet er ærlige råvarer og ekte lidenskap. Tjessem har gitt ut flere kokebøker, og i dag sitter han også i styret i Bocuse d’Or Norge.
Arne HjeltnesStyremedlem
Hjeltnes er konsernsjef i Creuna, og har en allsidig bakgrunn fra media og reklamebransjen i Norge. Han har blant annet arbeidet for TV2, Norges Sjømatråd, Innovasjon Norge og Marine Harvest, skrevet en rekke bøker og er aktiv på styrenivå innen politikk, kultur og næringsliv. For matinteresserte er han viden kjent for sin lidenskap for norsk matkultur og de spesielle opplevelsene gjennom programmer som Gutta på tur og Det Norske Måltid. Han er fagutdannet kokk.
Jørgen GrønnebergStyremedlem

Jørgen Grønneberg (f. 1944) er forfatter av ledelseslitteratur og aktiv medeier i BioElectric Solutions AB, som tilbyr løsninger for bærekraftig energiproduksjon. Tidligere har Grønneberg eid og tidvis ledet selskaper innen markedsforskning (Scan Fact Markedsundersøkelser AS) og bedriftsrådgivning (IKO gruppen og Innovation Strategy Consulting AS). Han har gjennom fire tiår operert som senior strategirådgiver for nordiske konsernledere og regjeringer innen sektorene energi, finans, maritimt og IKT. Lidenskap for god mat og drikke, kombinert med fasinasjon over vinnerkulturer, topprestasjoner og internasjonale konkurranser er sentrale drivkrefter i Grønnebergs engasjement i Bocuse d’Or Norge.

2017-09-11T09:21:52+02:00 oktober 15th, 2014|