Superlag kommenterer sendingen fra Lyon

//Superlag kommenterer sendingen fra Lyon

Blir det pallplassering på kandidat Christian André Pettersen og Team Norway? 29. og 30. januar arrangeres verdensfinalen i kokkekunst, Bocuse d’Or i Lyon, og konkurransen kan du følge på våre nettsider. Sendingene ledes og kommenteres av et superteam bestående av kokkene Tom Victor Gausdal og Harald Osa, og vinkelner Liora Levi.

– Disse tre, faglige sterke kommentatorene kjenner intensiteten og kravene som ligger på kandidatene og teamene under konkurransen. Kommentatorene våre kan mat og kokkefaget, og kommer til å analysere og formidle det som skjer i konkurransen på en informativ og spennende måte for alle, både fagfolk og andre interesserte, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge.

Streamen kan du følge her.

Tirsdag 29. januar: Følg Team Norway på konkurransekjøkkenet.

Tirsdag 29. januar skal Team Norway, med kandidat Christian André Pettersen i spissen, i ilden. Denne dagen er det den prisbelønte kokken Harald Osa, og Bocuse-kokk Tom Victor Gausdalsom skal lose seerne gjennom dagen. I tillegg til Norge, konkurrerer blant annet Danmark, Islandog USAdenne dagen.

Harald Osa var coachen til Gunnar Hvarnes da han tok bronse i Lyon i 2011. Han var på kokkelandslaget i 12 år, også som lagkaptein, og har jobbet som kokk i Paris, Oslo og Stavanger. Han var med å starte Gastronomisk Institutt i Stavanger i 1990, og ledet dette i mange år.

Tom Victor Gausdaltok sølv i Bocuse d’Or i 2005, har deltatt på Kokkelandslaget i 12 år, og var med da laget vant VM-gull i 2006. Han er medeier, leder og kokk i restaurantgruppen Lava Oslo, har gitt ut flere kokebøker og er kjent fra TV-programmer som Top Chef, Masterchef, Kokkenes kampog Til bords med fienden.  

Onsdag 30. januar: 12 nye land konkurrerer, og vi får endelig vite hvem som kommer på pallen.

Onsdag 30. januar er det Bocuse-kokk Tom Victor Gausdalog sommelier Liora Levisom kommenterer konkurransen og prisseremonien. Denne dagen konkurrerer blant annetFinland, Frankrike, Japanog Sverige, og ca kl. 19 vet vi endelig hvilke team som har fått medalje.

Liora Levi har blant annet jobbet som hovmester på Terje Ness’ Oro. Hun er norsk og nordisk mester for vinkelnere, jobber med kurs og foredrag innen vin og mat, og er vinekspert på TV2s God morgen Norge. Siden februar 2018 har hun innehatt vervet som president i Norsk Vinkelnerforening.

 

Foto:
Tom Victor Gausdal: Anne Valeur
Liora Levi: Lars M. Holand
Harald Osa: Geir Hasle

2019-01-26T19:17:29+00:00 januar 26th, 2019|