I kveld ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranse Årets Kokk arrangert i Mathallen i Oslo. Av fem utrolig sterke finalister, gikk Christian André Pettersen seirende ut av konkurransen, og blir dermed Norges kandidat i den neste internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.

Christian André Pettersen skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Tallin i 2020, og i verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon i 2021.

Det var et nordisk stjernelag som bedømte årets fem kandidater: Rasmus Kofoed (Geranium), Esben Holmboe Bang (Maaemo), Matti Jämsen (president Bocuse d’Or Finland), Sebastian Gibrand (GibrandsGastronomi Stoclholm) og de norske Bocusekokkene Tom Victor Gausdal, Eyvind Hellstrøm, Lars Erik Underthun, Bent Stiansen, Sven Erik Renaa, Ørjan Johannessen, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen. Jens Peter Kolbeck og Kjetil Gundersen var kjøkkendommere.

Det var ikke bare Norges kandidat til den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som ble kåret i kveld: For første gang ble også Årets unge kokk kåret, og vinneren ble Aleksander Løkkeberg Vardtal.

Dommere i Årets unge kokk var: Kamilla Seidler (Lola), Rasmus Kofoed (Geranium), Kari Innerå (Rivoli), Renee Fagerhøi (Bula Neobistro) og Bocusekokkene Tom Victor Gausdal, Bent Stiansen, Christopher W. Davidsen og Gunnar Jensen.

Følgende priser ble delt ut i kveld:

Årets Kokk 2019: Christian Andre Pettersen (Team CAP)

2. plass: Filip August Bendi (Team Bendi)

3. plass: Øyvind Bøe Dalelv (Team Dalelv)

Beste geografisk identitet: Filip August Bendi (Team Bendi)

Beste commis: Eline Sofie Sunde (Team Bendi)

Årets kokk bærekraftspris: Marius Dragsten Kjelsrud (Team MDK)

Årets unge kokk 2019: Aleksander Løkkeberg Vartdal (Team Vartdal)

2. plass: Aron Espeland (Team Aron

3. plass: Runar Helgeland (Team R.H Norway)

Beste commis: Sebastian Skauen Johnsen (Team Vartdal)

Beste ganefryd: Håvard Werkland (Team Werkland)

For andre gang ble også Ingrid Espelid Hovig-stipend delt ut. Stipendet gis av Kulturdepartementet, og er på 100 000,- som skal brukes til trening og på å utvikle kreative kulinariske uttrykk. Stipendet ble fordelt på de tre første plasseringene.


Foto:
Trygve Indrelid, NTB