wp-import-export-lite
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1/95343/www/wp-includes/functions.php on line 6121Avada
ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init
eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /var/www/1/95343/www/wp-includes/functions.php on line 6121fusion-builder
ble utløst for tidlig. Dette er vanligvis en inikasjon på at noe kode i utvidelsen eller temaet kjører for tidlig. Oversettelser bør lastes inn med knaggen init
eller senere. Se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 6.7.0.) in /var/www/1/95343/www/wp-includes/functions.php on line 6121Gastronomiens dag: \u00c5rets kokk-kandidatene inntar regjeringens kj\u00f8kken med kyllingf\u00f8tter, l\u00f8vetann, sild og gr\u00f8nne jordb\u00e6r<\/strong><\/p>\n I anledning FN-dagen for b\u00e6rekraftig gastronomi 18. juni, skal kandidatene i \u00c5rets kokk servere regjeringen en uforglemmelig lunsj basert p\u00e5 spennende norske r\u00e5varer. <\/strong><\/p>\n – Dette er eksempler p\u00e5 b\u00e6rekraftige og smakfulle r\u00e5varer med stort potensiale for \u00e5 tenke nytt og kreativt. Vi ser at stadig flere kokker fokuserer p\u00e5 matsvinn og det \u00e5 utnytte alle ressurser til det fulle, og det \u00f8nsker vi \u00e5 l\u00f8fte frem i lyset p\u00e5 gastronomiens dag. Derfor blir blant annet kyllingf\u00f8tter \u00e5 se p\u00e5 fredagens tallerken, som et eksempel p\u00e5 kokkers kreative tiln\u00e6rming til matsvinn og ressursutnyttelse<\/em>, sier Arne S\u00f8rvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.<\/p>\n I 2016 etablerte FN at 18. juni skal v\u00e6re Dagen for b\u00e6rekraftig gastronomi<\/em>, og i \u00e5r oppfordrer Stiftelsen Norsk Gastronomi kokker og restaurat\u00f8rer over hele landet til \u00e5 markere dagen, blant annet ved \u00e5 dele en god representant av sine egne b\u00e6rekraftige favoritter i sosiale medier.<\/p>\n – Ved \u00e5 ta initiativ til \u00e5 markere Gastronomiens dag, h\u00e5per vi \u00e5 sette i gang gode samtaler om gastronomi og b\u00e6rekraft, men ogs\u00e5 \u00e5 f\u00e5 i gang en diskusjon om at de st\u00f8rste endringene f\u00f8rst vil skje den dagen det blir mest l\u00f8nnsomt \u00e5 produsere og spise b\u00e6rekraftig<\/em>, forklarer S\u00f8rvig.<\/p>\n P\u00e5 fest med samvittigheten \u00a0<\/strong>– En b\u00e6rekraftig gastronomi skal ikke ha motsetninger mellom matglede og b\u00e6rekraft. Ofte snakker vi om b\u00e6rekraft som om det er noe vi bare kan oppn\u00e5 p\u00e5 bekostning av noe annet, men slik er det ikke. Smaksl\u00f8kene dine kan fint v\u00e6re p\u00e5 fest sammen med samvittigheten<\/em>, sier Tom Victor Gausdal, faglig leder i det norske Bocuse-akademiet.<\/p>\n \u00a0<\/strong>R\u00e5varekurven og regjeringens favoritt TRE SM\u00c5 FORRETTER:<\/strong><\/p>\n Kandidat Marius Dragsten Kjelsrud ved Spiseriet, Stavanger<\/p>\n Kandidat H\u00e5kon Solbakk ved Speilsalen*, Trondheim<\/p>\n Kandidat Aleksander Vartdal ved Centropa, Oslo<\/p>\n HOVEDRETT: <\/strong>HOVELSRUD \u00d8KOLOGISK KYLLING, SOMMERK\u00c5L OG FL\u00d8TE<\/p>\n Kandidat Filip August Bendi, Thon Hotel Bristol, Oslo<\/p>\n DESSERT: <\/strong>SPR\u00d8 VAFFEL, RABARBRA FRA ULLANDHAUG, BRUNOST OG R\u00d8MME Som en liten ekstra bonus, skal deltakende statsr\u00e5der ogs\u00e5 ha rollen som smaksdommer. P\u00e5 bakgrunn av kriteriene smak, presentasjon og originalitet, skal regjeringens favorittrett k\u00e5res.<\/p>\n Om Dagen for b\u00e6rekraftig gastronomi Foto:<\/strong> Jonas Haarr Friestad Gastronomiens dag: \u00c5rets kokk-kandidatene inntar regjeringens kj\u00f8kken med kyllingf\u00f8tter, l\u00f8vetann, sild og gr\u00f8nne jordb\u00e6r I anledning FN-dagen for b\u00e6rekraftig gastronomi 18. juni, skal kandidatene i \u00c5rets kokk servere regjeringen en uforglemmelig lunsj basert p\u00e5 spennende norske r\u00e5varer. Flekksteinbitt fra Halsa, tr\u00f8ffeltang fra Lofoten, fermentert og syltet l\u00f8vetannrot, sikrogn fra innlandsfiske og gode meieriprodukter, st\u00e5r p\u00e5 […]<\/p>\n","protected":false},"author":919856,"featured_media":4390,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"footnotes":""},"categories":[1],"tags":[],"class_list":["post-4375","post","type-post","status-publish","format-standard","has-post-thumbnail","hentry","category-hvaskjernaa"],"yoast_head":"\n<\/a>Flekksteinbitt fra Halsa, tr\u00f8ffeltang fra Lofoten, fermentert og syltet l\u00f8vetannrot, sikrogn fra innlandsfiske og gode meieriprodukter, st\u00e5r p\u00e5 lunsjmenyen som \u00c5rets kokk-kandidatene skal servere regjeringen p\u00e5 fredag.<\/p>\n
\n<\/strong>Selv om kokker har en avgj\u00f8rende rolle for \u00e5 utvikle et b\u00e6rekraftig kosthold og inspirere til \u00e5 tenke nytt rundt r\u00e5varer, p\u00e5virkes en b\u00e6rekraftig gastronomi ogs\u00e5 av dyrevelferd, bruk av antibiotika og spr\u00f8ytemidler, og her er det politikerne som har en avgj\u00f8rende rolle.<\/p>\n
\n<\/strong>Stiftelsen Norsk Gastronomi bruker metodikken \u00abMat som forteller\u00bb, og for \u00e5 markere dagen godt har de gitt de fem \u00c5rets kokk-konkurrentene hver sin r\u00e5varekurv med ulike r\u00e5varer, som de m\u00e5 samarbeide om \u00e5 sette sammen i en treretters meny. Menyen skal kunne gjennomf\u00f8res p\u00e5 kort tid for \u00e5 passe i en travel agenda, og like fullt v\u00e6re en opplevelse som setter spor.<\/p>\n\n
\n
\n
\n<\/strong>Kandidat Runa Kvendseth, Restaurant RENAA**, Stavanger<\/p>\n
\n<\/strong>I 2016 vedtok FNs generalforsamling at Dagen for b\u00e6rekraftig gastronomi skal markeres 18. juni hvert \u00e5r. Resolusjonen anerkjenner gastronomi som et kulturelt uttrykk, og som viktig del av det kulturelle mangfoldet i verden. Den understreker ogs\u00e5 viktigheten av b\u00e6rekraftig gastronomi for \u00e5 n\u00e5 FNs b\u00e6rekraftsm\u00e5l. Les mer om Dagen for b\u00e6rekraftig gastronomi her<\/a>.<\/p>\n
\nBak, fra h\u00f8yre:<\/strong> H\u00e5kon Solbakk, Filip August Bendi og Marius Dragstend Kjelsrud.
\nForan, fra venstre:<\/strong> Aleksander L. Vartdal og Runa Kvendseth.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"