Norsk deltakelse i Lyon

/Norsk deltakelse i Lyon
Norsk deltakelse i Lyon 2017-03-29T19:40:01+00:00

Norge har siden Arne Brimi konkurrerte i den første Bocuse d’Or i 1987 blitt en viktig nasjon i konkurransen. Eyvind Helstrøm tok en 5. plass i 1989 og i 1991 brakte Lars Erik Undertun Norges første sølvmedalje hjem. Deretter har suksessene kommet på løpende bånd:

Bent Stiansen sikret Norges første gullmedalje i 1993, og Odd Ivar Solvold en bronsemedalje i 1997. I 1999 fikk vi nytt gull med Terje Ness, og det tredje gullet tok Charles Tjessem i 2003. Tom Victor Gausdal sikret oss nok en sølvmedalje i 2005, kun slått av Frankrike med et poeng.

Sven Erik Renaa tok tittelen “Beste Fiskerett” i 2007, og Geir Skeie gjorde en unik prestasjon med norsk gull i både Bocuse d’Or Europe 2008 og i Bocuse d’Or i Lyon i 2009. Gunnar Hvarnes forsvarte Norges ære med bronse i Bocuse d’Or i 2010. Ørjan Johannessen tok gull i Bocuse d’Or Europe i 2012, og fikk “Beste Fiskerett” i Bocuse d’Or i Lyon i 2013. I 2015 tok han gull i Bocuse d’Or i Lyon.

Christopher W. Davidsen tok seieren i Årets Kokk 2015, og ble dermed Norges finalist i Bocuse d’Or Europe, som ble holdt i Budapest i mai 2016. Her tok han sølvmedalje, og ble dermed kvalifisert til verdensmesterskapet, som ble holdt i Lyon i januar 2017. Her tok Christopher W. Davidsen sølv.

Med dette har Norges 13 Bocuse-kokker til nå vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i de 13 (av totalt 15) verdensfinalene de har deltatt i siden 1987.


Foto:

1 – Bocuse d’Or Lyon 2017, Christopher W. Davidsen tar sølv. Foto: Fredrik Ringe
2 – Bocuse d’Or Lyon 2005, Tom Victor Gausdal tar sølv. Foto: GL Events
3 – Bocuse d’Or Lyon 1999, Terje Ness tar gull. Foto: GL Events
4 – Bocuse d’Or Lyon 1993, Bent Stiansen tar Norges første gull. Foto: GL Events