Årets Kokk – Det nasjonale uttaket (hver mars i oddetallsår)
Årets Kokk er Norges viktigste matkonkurranse og arrangeres annet hvert år. Her konkurrerer landets dyktigste kokker om å bli Norges representant i Bocuse d’Or Europe og Bocuse d’Or.

Bocuse d’Or Europe – Europamesterskapet (andre kvartal i partallsår)
Vinneren av «Årets Kokk» representerer Norge i Bocuse d’Or Europe, hvor 20 av Europas beste kokker samles. De 10 best plasserte kokkene blir direkte kvalifisert til verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or, som finner sted i Lyon.

Neste Bocuse d’Or Europe vil bli arrangert i Trondheim 19. og 20. mars 2024

Bocuse d’Or Lyon – Verdensmesterskapet (slutten av januar i oddetallsår)
I den store verdensfinalen konkurrerer 24 av verdens beste kokker over to dager. Kandidatene har vært gjennom et nasjonalt uttak, og har alle gått videre derfra til de regionale mesterskapene i sin verdensdel – Europa, Asia, Afrika eller Amerikas.

Vinneren av Bocuse d’Or får en Bocuse-statuett, en plass i det prestisjefylte Bocuse d’Or- vinnerakademiet, samt en pengepremie.

Bocuse d’Or arrangeres i Lyon annet hvert år, og neste gang 26. og 27. januar 2025

Slik foregår Bocuse d’Or-konkurransen
Verdensmesterskapet i kokkekunst er en studie i kreativitet, smak, detaljrikdom og design. Å hevde seg i eliten av verdens mest ambisiøse konkurrerende kokker er krevende.

Under konkurransen har hver kokk 5 timer og 30 minutter på å tilberede og presentere én fatrett og én tallerkenrett for et internasjonalt dommerpanel. Rettene skal tilberedes for 14 personer; 12 til antall personer i juryen og to til presentasjon og fotografering.

Hovedråvarene bestemmes av Bocuse d´Or. Hver rett bestå av disse hovedråvarene, samt tre garnityrer og én saus som velges av den som konkurrerer. Fatretten presentere på de store, kunstferdige fatene denne konkurransen er kjent for, før de skjæres ned på en såkalt carving station og serveres på tallerkener til juryen. Tallerkenretten legges opp av kandidaten i kjøkkenet. Det er med andre ord to svært forskjellig type serveringer som gir juryen anledning til å vurdere kandidaten og lagenes faglighet.

Hvert konkurrerende land representeres i juryen av sin respektive president.