24. september 2019 går Årets Kokk og Årets Unge Kokk av stabelen på Mathallen i Oslo. Konkurransedagen starter kl. 07.00 med Årets unge kokk, mens selveste Årets kokk starter kl. 14.00. Et fagsterkt og dyktig lag med kokker og matentusiaster, skal lede publikum gjennom begge konkurransene, enten som konferansierer i Mathallen eller som programledere og ekspertkommentatorer i studio.

Vi er kjempeglad for å ha med oss Karl Erik Pallesen og Renee Fagerhøi som konferansierer. Even Ramsvik, Lars Erik Underthun, Harald Osa, Amanda Sunita Bahl og Jimmy Øien vil kommentere konkurransen fortløpende gjennom dagen, og fra kl. 16.30 vil Arne Hjeltnes og Amanda Sunita Bahl være programverter med gjester i studio. Ca. kl. 21.00 avgjøres det hele – hvem vinner Årets unge kokk? Og hvem stikker av med seieren i Årets kokk, og skal representere Norge i Bocuse d´Or? Vi har en spennende dag i vente, følg med!

 

Fra 07:00 – 12:00, 24. september 2019

 

Fra 12:00 til 22:30, 24. september 2019


Konkurransedagen i grove trekk:
07.00: Konkurransen «Årets unge kokk 2019» begynner.
Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt frem til kl. 07.40

10.00: Dømming av tema #1: Ovo-vegetarisk «Jordskokk med rotgrønnsaker vaktelegg».
Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 10.40. Retten presenteres på tallerken.

11.00: Dømming av tema #2: Sjømatfest. Auroralaks med skalldyr og trøffeltang.
Kandidat i kjøkken nr. 1 begynner, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 11.40. Retten presenteres på tallerken.

12.00: Konkurransen «Årets Unge Kokk» avsluttes.

14.00: Konkurransen «Årets kokk 2019 – kvalifisering til Bocuse d’Or 2021» begynner.
Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt frem til kl. 14.40

15.30: Årets Ganefryd 2019 med tema: Norske stillehavsøsters, tang og tare.
Presenteres av både Årets unge kokk- og Årets kokk-kandidatene, basert på kvalifiseringsoppgaven.

19.00: Presentasjon av tema #1: Vaktel fra Ryfylke og norske rotgrønnsaker.
Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 19.40. Retten serveres på tallerken. Vaktlene forberedes foran publikum.

19.45: Presentasjon av tema #1: Sei Arctic Supreme med løk og grønnkål fra Vang gård.
Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 20.30. Retten presenteres på fat ut fra kjøkkenet. Seien skal være tilberedt i hele stykker og trancheres (skjæres) før de legges på tallerken. Presentasjon av fat og siste del av serveringen skjer foran dommere og publikum.

21.00: Seremoni og premieutdeling.

21.30: Årets Kokkefest: I Mathallen.