Superduo blir konferansierer under Årets kokk i Mathallen.

//Superduo blir konferansierer under Årets kokk i Mathallen.

Matentusiast Arne Hjeltnes skal, sammen med konkurransekokk og restauranteier Kari Innerå, lede publikum gjennom Årets kokk i Mathallen 12. september.

Hva kreves av en kandidat til konkurransen? Hva er spesielt med de forskjellige råvarene? Hvordan er fatene, og ikke minst, hva er det egentlig som foregår på konkurransekjøkkenet? Det blir både fokus på de gode historiene og den faglige tyngden når konferansierer Kari Innerå og Arne Hjeltnes leder oss gjennom kåringen av Norges neste Bocuse d’Or-kandidat.

Kari Innerå har vunnet både nordisk og olympisk mesterskap i kokkekunst. Som 20-åring dro hun til London for å jobbe som lærling på gourmetrestauranten Mirabelle, som ble drevet av Marco Pierre White, kokken som også Gordon Ramsey har gått i lære hos. Ibestad-væringen har også jobbet for Eyvind Hellstrøm på Bagatelle, og i 2008 var hun med å etablere restauranten Cru vin & kjøkken blant annet sammen med investoren Thomas Alsgaard. I 2013 ble hun hentet inn for å etablere gourmetrestauranten Fru K på luksushotellet The Thief i Oslo, og i 2015 åpnet hun sin egen restaurant BA 53, som også er omtalt i Michelin-guiden.

Arne Hjeltnes var inntil nylig konsernsjef i Creuna, og har en allsidig bakgrunn fra media og reklamebransjen. Vossingen har alltid vært glad i mat, og de gode historiene om matens opprinnelse og hvordan den anvendes i ulike land og bygder. Det var kanskje med programmet Gutta på tur, sammen med Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Bocuse-kokken Arne Brimi at Arne som programleder for alvor etablerte seg som en av Norges mest entusiastiske matambassadører. Han har fartstid fra Norges Sjømatråd i Asia, Innovasjon Norge i USA, og sentrale roller i næringsliv og politikk. I 2017 er Hjeltnes igjen aktuell på flere måter, blant annet lanseres nye episoder av det folkekjære Gutta på Tur i år, og han sammen med en investorgruppe er i ferd med å starte en ny fiskefabrikk i Mehamn i Finnmark.

Foto:
Kari Innerå – Marte Garmann
Arne Hjeltnes – Vidar Herre

 

2019-09-18T12:55:23+00:00 september 10th, 2017|