Premieseremonien 13/10 er ferdig senest kl. 19.30, og Årets kokk-festen på Verite starter fra kl. 21.00.

 

Feinschmecker med Lars Erik Underthun

Feinschmecker med Lars Erik Underthun

«NYT ET GODT MÅLTID MED VENNER OG KOLLEGAER – BRUK BRANSJEN OG BRUK BYEN»

I tiden mellom seremoni og Årets Kokk-festen er det fint å utnytte anledningen til å hygge seg med god mat, drikke og venner rundt ett bord. Bocuse d’Or Norge har utfordret en rekke restauranter i Oslo til å sette et flertall av årets utvalgte råvarer på menyen i perioden før og etter 13. oktober. Stedene som er med eies aktivt og ledes av en Bocusekokk, eller en kokk som tidligere har konkurrert i Årets kokk. De kan derfor også litt om det å stå i konkurranse på dette nivået – og er du heldig kan er de tilstede for å dele historier om det. Nede i artikkelen finner du listen over stedene.

 

 

ÅRETS KOKK-FESTEN: «DON’T MISS IT!»

Bent-i-kokkeuniform-2012_shv

Statholdergaarden Mat & Vinkjeller med Bocusekokk Bent Stiansen

Feir kvelden sammen vinneren, alle kandidatene, teamene, dommerne og venner i og utenfor kokkebransjen!

Gjestene vil ankomme Årets Kokk-festen fra klokken 21 og utover. Dommerne, kandidatene, deres team, sammen med kokke- og matvenner fra hele landet, og utlandet, er med å feire denne kvelden sammen. Mellom 22 og 22.30 feires vinneren slik en vinner skal feires, og derfra og ut i de små timer blir det mye prat, god musikk fra nerde-DJ, sammen med ekstra god drikke til ekstra gode priser. Inngangsbilletten, som inkluderer et glass bobler fra drue eller malt, kan du sikre deg i sekretariatet i Mathallen på selve konkurransedagen. Det er begrenset plass på festen, så ikke vent for lenge med å stikke innom sekretariatet i andre etasje ved Kulinarisk Akademi.

Bar & Kjøkken by Terje Ness

Bar & Kjøkken by Oro, med Bocusekokk Terje Ness

 

Offisielle Årets Kokk 2015 Restauranter i Oslo

Statholderens Mat og Vinkjeller (Bocusekokk Bent Stiansen)

Restaurant Feinschmecker (Bocusekokk Lars Erik Underthun)

Bocusekokk Arne Brimi med Vaaghals

Vaaghals med Bocusekokk Arne Brimi

Bar & Grill by Oro (Bocusekokk Terje Ness)

Strand Restaurant (Bocusekokk Tom Victor Gausdal)

Smalhans (Bocusekokk Tom Victor Gausdal)

Hitchhiker (Bocusekokk Tom Victor Gausdal)

Vaaghals (Bocusekokk Arne Brimi og Tidligere kandidat til Årets kokk, Jørn Lie)

Det Gamle Raadhus (Kandidat til Årets kokk, Jørn Lie)

Strand, Smalhans og Hitchhiker med Tom Victor Gausdal

Strand, Smalhans og Hitchhiker med Bocusekokk Tom Victor Gausdal

I tillegg tilbys råvarene i menyer på Kulinarisk Akademi Mathallen og i form av småretter på Verite Wine & Cocktail Lounge Aker Brygge (begge er samarbeider med Bocuse d’Or Norge på gjennomføring av Årets kokk 2015 )

 

Å la flere ta del i Årets kokk opplevelsene

Vi er glade for at disse gode stedene vil være med å bringe litt av Året kokk-opplevelsen ut på de mange restaurantbordene på konkurransedagen. Enkelte har sågar råvarene på menyen uken før og uken etter konkurransen. Spisestedene forventes å ha et flertall av råvarene på menyen som egne Årets kokk-retter. Dette er en kjekk måte å la enda flere få ta del i Årets kokk. I essensen handler Årets kokk om en ekstremt foredlet utgave av god restaurantmat, men det er altså restaurantmat.

Ganefryddommer Jørn Lie Fotocredit

Vaaghals og Gamle Raadhus med Jørn Lie

Det er flere gode restauranter i Oslo som oppfyller kriteriene, og kan hende kommer det til noen flere frem mot konkurransedagen.

 

De offisielle råvarene til Årets kokk