Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christopher W. Davidsen, tok sølv under Bocuse d’Or Europe, og er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2017. Sverige kom på tredje plass og Ungarn tok gull på hjemmebane.
Bocuse d’Or er en av verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De siste to dagene har 20 deltagere konkurrert om 11 plasser til Verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2017.
Christophers team, Team CWD, består av Håvard Werkland, som under Årets Kokk 2015 vant prisen Beste commis (hjelpekokk). Gunnar Hvarnes er Bocuse d’Or Norges trener, og har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er for øvrig også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun, som også har vært en av konkurransens 20 dommere.
Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europe i kveld:
Gull: Ungarn
Sølv: Norge
Bronse: Sverige
Beste commis: Sverige
Beste fiskerett: Island
Beste kjøttrett: Frankrike
Følgende land er videre til verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon (etter plassering): Ungarn, Norge, Sverige, Frankrike, Island, Finland, Nederland, Sveits, Belgia, Danmark og Estland.
(Følgende land deltok i Bocuse d’Or Europe 2016 i Budapest: Island, Østerike, Norge, Bulgaria, Finland, Tyskland, Estland, Spania, Storbritania, Tyrkia, Nederland, Italia, Russland, Sveits, Kroatia, Frakrike, Belgia, Ungarn, Danmark og Sverige).
Foto: Fredrik Ringe