Av Arne Sørvig, daglig leder Bocuse d’Or Norge.

Verdensfinalen i Bocuse d’Or 2019 finner sted i Lyon 29. og 30. januar. Det er den 17. utgaven siden 1987, og Norge har stått på pallen ti av de 13 gangene de har deltatt. I Europafinalen i Torino i juni i år, vant Norge gull, og reiser derfor til Lyon med et favorittstempel. Hvem møter Norge der, og hvordan har de ulike landene komme dit?

Bocuse d’Or er en global konkurranse i kokkekunst, organisert for og av internasjonale mesterkokker, og kjent som den tøffeste og mest prestisjefulle konkurransen. Den arrangeres på en arena foran et heiende publikum, og viser de siste trender fra verdens mange moderne kjøkken. Konkurransen vektlegger smak og gleden ved smak, og tar mål av seg å vise frem mangfoldet av kulinariske kulturer globalt. Den er også et profesjonelt springbrett for verdens beste unge konkurrerende kokker, og bidrar til å fremme internasjonal restaurantbransje, reiseliv og handel med gode råvarer.

At konkurransen er global betyr også at den er åpen for alle land. Over 60 land gjennomfører nasjonale uttak, og de beste av disse blir igjen utvalgt til å delta i regionale kvalifiseringskonkurranser. De beste derfra får delta i Verdensfinalen i Lyon. I 2018 har det vært gjennomført kvalifiseringer i Europa, Amerika, Asia og Afrika, og det er nå klart hvilke 23 land som skal konkurrere mot Norge i januar (se detaljer i bildet som følger saken).

 

Region Pressemelding Video
Europa – Torino, juni 2018 PM Europa Video Europa
Americas – Mexico City, april 2018 PM Americas Video Americas
Asia – Guanzhou, mai 2018 PM Asia Video Asia
Africa – Marrakech, juni 2018 Info Afrika Resultat Afrika