Bocuse d’Or Norge søker kandidater til Årets kokk. Vinneren av konkurransen blir Norges representant til Bocuse d’Or Europe 2020 og verdensfinalen i Lyon i 2021. Årets kokk-konkurransen arrangeres i Mathallen i Oslo 24. september 2019. 

Her finner du innsendelsesoppgaven.
Deadline: 15. februar kl. 20.00

Søkere må sende inn tre personlige oppskrifter, samt en beskrivelse av sine faglige ambisjoner både som kokk og som Årets kokk-kandidat. Søknadene vurderes av Bocuse d’Or Norge Akademiet, som består av alle de norske kokkene som har konkurrert i Lyon siden 1987 frem til og med 2019.

Vi gleder oss veldig til å starte arbeidet med å velge ut kandidatene til Årets kokk 2019. Det er mange flinke kokker der ute som vi håper at har lyst til å bli Norges neste Bocuse d’Or-kandidat,sier fagansvarlig Gunnar Hvarnes. Han tok bronse i verdensfinalen i 2011 og var coach for Team Norway i 2017. I 2018 coachet han kandidat Christian André Pettersen til gull i Bocuse d’Or Europe og han er coach for Team Norway i 2019.

Oppskriftene skal være en ganefryd med norsk stillehavsøsters og marine planter, en hovedrett der sei og norsk grønnkål er hovedråvaren, samt en smårett “Testen” med marine bløtdyr og norske grønnsaker.

I år ønsker vi å fokusere på norske råvarer. Oppskriftene og beskrivelsene er en spennende måte å bli kjent med søkerne, hvordan de presenterer seg selv og hva som er deres matfilosofi, forklarer Hvarnes.

Søkerne må være norske statsborgere, ha bestått fagbrev som kokk og være tilknyttet et hotell- eller restaurantkjøkken.

Det er alltid spennende å følge med på søknadene som kommer inn. I år håper vi også å ha flere kvinner blant kandidatene. Det er svært mange dyktige kvinnelige kokker i Norge og jeg skulle gjerne ha sett at flere av de på søkerlisten til Årets kokk 2019, sier Arne Sørvig, daglig leder i Bocuse d’Or Norge.

 

  

Foto: Tom Haga, Sjømatrådet, Lofoten Seaweed Company, Arctic Supreme Lerøy, Bama Storkjøkken.