Følg kampen om kokketronen: Livestudio Bocuse d’Or 2025
24 land, to inspirerende dager, én vinner. Følg verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or 2025, live via Nordic Food Life! Håvard Werkland representerer Norge 26. og 27. januar, mens Harald Osa, Tom Victor Gausdal og Anne Kat. Hærland deler analyser, faglig innsikt og historier fra vårt studio i Oslo. Med egen videofotograf i Lyon kommer du ikke tettere på det norske kandidatkjøkkenet uten å være tilstede!
Her kan du streame konkurransen.
Ekspertise, humor og matglede i studiopanelet
– Vi er svært stolte av at denne supertrioen skal lede oss gjennom Bocuse d’Or 2025-sendingen! Med Osa og Gausdals førstehåndserfaring fra konkurransen, kombinert med Hærlands entusiasme for mat, hennes humor og innsikt, blir dette en sending vi gleder oss veldig til, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.
Tom Victor Gausdal tok selv sølv i Bocuse d’Or i 2005, og i Bocuse d’Or 1997 var han commis på Odd Ivar Solvolds bronselag. Harald Osa var coach for Gunnar Hvarnes i 2011, der Team Norway vant bronse i verdensfinalen i Lyon. Anne Kat. Hærland er komiker, en ekte matentusiast, tidligere restauranteier og medforfatter i flere kokebøker, blant annet sammen med Bocusekokk Eyvind Hellstrøm, og med kokk og seriegründer Björn Svensson.
– Seerne kan bare glede seg. Med studiopanelets bakgrunn og perspektiver, får vi et spennende og engasjerende innblikk i konkurransens intense utfordringer og fascinerende verden, fortsetter Sørvig.
Tett på den norske kandidaten
Det var under Europafinalen i Budapest i 2022, at Stiftelsen Norsk Gastronomi for første gang opererte med egen filmfotograf for å komme tettere på det norske kjøkkenet under konkurransen, og det er i ferd med å bli en tradisjon. Målet er å enda bedre formidle arbeid og handlinger det norske teamet gjør under det enorme presset de står i, og på den måten gi våre seere en unik og nær opplevelse av en profesjonell konkurranse i kokkekunst.
– Kandidaten og teamet investerer mye tid, arbeid og samarbeid i årene før en konkurranse, og sammen med våre partnere ønsker vi å dele de store øyeblikkene med de som følger med og heier på hjemmebane, forteller Sørvig.
Det er totalt 24 land som skal knive om tittelen Bocuse d’Or 2025. Norge skal konkurrere andre konkurransedag, sammen med land som Storbritannia, Sverige, Ungarn, Singapore og USA. Samtlige lag dekkes gjennom denne livesendingen, som er gratis å følge.
Du kan streame konkurransen via vår stream-partner Nordic Food Life, fra klokken 09.00 begge dager, og fra klokken 11.00 med våre kommentatorer i studio.
På konkurransens første dag, ledes sendingen av Harald Osa og Tom Victor Gausdal, og dag to av Harald Osa, Tom Victor Gausdal og Anne Kat. Hærland.
Sendeskjema dag 1
07.45: Konkurransestart
09.00: Stream fra Lyon starter
11.00: Stream med kommentatorer i studio: Harald Osa og Tom Victor Gausdal
12.25: Første tallerkenrett presenteres
13.15: Første fat presenteres
16.10: Konkurranseslutt
Sendeskjema dag 2
07.45: Konkurransestart
09.00: Stream fra Lyon starter
11.00: Stream med kommentatorer i studio: Harald Osa, Tom Victor Gausdal og Anne Kat. Hærland
12.25: Første tallerkenrett presenteres
13.15: Første fat presenteres
16.10: Konkurranseslutt
17.15 – 18.00: Studiosending med Harald Osa, Tom Victor Gausdal og Anne Kat. Hærland
18.00: Premieseremoni
Følg med på Team Norway
10.00 Håvard Werkland og Team Norway starter konkurransen
14.40: Håvard presenterer sin tallerkenrett
15.30: Håvard presenterer sitt fat
Om våre studiokommentatorer
Tom Victor Gausdal
Tom Victor Gausdal er medeier, konsernkjøkkensjef og aktiv kokk i restaurantgruppen Eik i Oslo. Gausdal tok tidenes sterkeste sølv i Bocuse d’Or i 2005, da han tapte gullet med ett poeng til Frankrike. Han har vært medlem på Kokkelandslaget og var med da laget vant VM-gull i 2006. Gausdal har vært fast matspaltist i Dagsavisen, han har gitt ut hele syv kokebøker, samt figurert som både programleder og deltager i blant annet Top Chef, Masterchef, Kokkenes kamp og Til bords med fienden.
Harald Osa
Harald Osa jobber med forskning og innovasjon i Bama Gruppen, med særskilt oppmerksomhet på å utvikle og fremme norske råvarer og frukt- og grønnsaksbønder. Osa var coach for Gunnar Hvarnes da han vant bronse i verdensfinalen i Lyon i 2011, og har flere ganger vært ekspertkommentator under våre stream-sendinger i forbindelse med Årets kokk og Bocuse d´Or. Osa var også første leder av Gastronomisk Institutt i Stavanger, og har med tiden holdt fremtredende kjøkkensjefposisjoner.
Anne Kat. Hærland
Anne-Kat. Hærland er en av Norges mest kjente komikere og programledere, kjent for sin skarpe humor og sitt unike perspektiv på hverdagslivet. Hun har tidligere utgitt humorboka «Krig og fred og religion og politikk og sånn», samt kokebøkene «Inn med sølvskje», i samarbeid med Eyvind Hellstrøm, «Kokken, bakeren, hun komikeren og mat de elsker», sammen med Björn Svensson og Martin Fjeld, og «Latterlig enkelt, latterlig godt». Hærland var også en av eierne av restaurant Fauna i Oslo.