Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025
I kveld, etter intens konkurranse i Stavanger Konserthus, ble det klart at Christian André Pettersen er vinneren av Årets Kokk 2025, og skal representere Norge i Europakvalifiseringen til Bocuse d’Or.
Så ble det Christian André Pettersen, med commis Hanna Korvald og coach Sebastian Gibrand, som stakk av med seieren i Årets Kokk 2025, Norges tøffeste kokkekonkurranse. Aron Espeland og Eli Anne Rosvold Sundset fikk henholdsvis sølv og bronse.
Vinneren av Årets Kokk skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe, som arrangeres i Marseille 15. og 16. mars 2026.
Under Årets Kokk 2025 ble det konkurrert om følgende utmerkelser:
Gull – Årets Kokk 2025: Christian André Pettersen
Sølv: Aron Espeland
Bronse: Eli Anne Rosvold Sundset
Beste commis: Synva Knapstad Gjerde, Team Espeland
Beste originalitet: Team CAP (Christian André Pettersen)
Bærekraftsprisen: Team Sundset (Eli Anne Rosvold Sundset)
Årets ganefryd: Team CAP (Christian André Pettersen)
Dette var dommerne under Årets Kokk 2025:
Bocuse-kokker:
Ørjan Johannessen
Bent Stiansen
Lars Erik Underthun
Tom Victor Gausdal
Sven Erik Renaa
Gunnar Hvarnes
Christopher W. Davidsen
Filip August Bendi
Håvard Werkland
Gjestedommere:
Kari Innerå
Mikel Svensson
Heidi Bjerkan
Om Årets kokk og Bocuse d’Or
Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet. Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.
Om Stiftelsen Norsk Gastronomi
Stiftelsen Norsk Gastronomi (tidl. Bocuse d’Or Norge) utvikler norske kokketalenter og bygger omdømmet til norsk gastronomi. SNG kombinerer konkurransearbeid med kunnskapsdeling, samfunnsoppdrag og utviklingsprosjekter i gastronomiens tjeneste. Menon Economics (62/2025) fastslår aktivitetenes samfunnsøkonomiske verdi på fire områder – bl.a. kompetanse- og kvalitetsutvikling – som den «viktigste arenaen for kompetanseutvikling og nettverking i bransjen».
Foto: Oclin Film