12. sepmtember finner Årets Kokk 2017 sted i Mathallen i Oslo. En av de fem kandidatene som skal kjempe om å bli Norges representant i Bocuse d’Or, er Filip August Bendi.

Kort bio
Navn:
Filip August Bendi
Alder: 28 år
Nåværende stilling: Kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.


Hovedrett:
«Chicken and crayfish»

Bendi - surf and turf, Foto Arve Serigstad


Smårett:
«Beterose»

Bendi - beter, Foto Arve Serigstad


Ganefryd:
 «Tørrfisk i tekstur»

Bendi - ganefryd, Foto Arve Serigstad

Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.


Foto:
Arve Serigstad