12. sepmtember finner Årets Kokk 2017 sted i Mathallen i Oslo. En av de fem kandidatene som skal kjempe om å bli Norges representant i Bocuse d’Or, er Filip August Bendi.
Kort bio
Navn: Filip August Bendi
Alder: 28 år
Nåværende stilling: Kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.
Hovedrett: «Chicken and crayfish»
Smårett: «Beterose»
Ganefryd: «Tørrfisk i tekstur»
Kandidatene til Årets Kokk 2017 ble vurdert på bakgrunn av en innsendelsesoppgave, hvor de ble bedt om å presentere tre personlige oppskrifter: En hovedrett «surf and turf» med Lerstangkylling fra Gårdsand i Vestfold, kombinert med enten norsk sjøkreps, kaldtvannsreker eller kongekrabbe, en smårett med beter fra Hasle Gård i Vestfold og en ganefryd med tørrfisk fra Lofoten.
Foto: Arve Serigstad