Stream Bocuse d´Or-konkurransen!

//Stream Bocuse d´Or-konkurransen!

Blir det pallplassering på Norge? 26. og 27. september er det verdensfinale i Bocuse d’Or i Lyon. Og det blir mulig å følge kandidat Christian André Pettersen, hans team og alle de øvrige landenes team direkte hos Nordic Food Live. Sendingene ledes av Harald Osa, sammen med Jimmy Øien fra Restaurant Rest. Sammen sørger de to for faglig påfyll, gode historier, refleksjoner, intervjuer og analyser underveis i sendingene.

Stream Bocuse d´Or-konkurransen hos Nordic Food Live ved å klikke her.

Christian André Pettersen og Team Norway er første land ut, på konkurransens første dag – søndag 26. september. De starter å konkurrere kl. 08.00, fem timer senere serveres første rett, som er en takeaway-middag, og 35 minutter senere må fat stå ferdig klar til presentasjon og servering. Se tabell lengre ned i saken for landenes start og serveringstidspunkt. 

Mandag kveld, 27. september, finner prisseremonien sted, og vi får vite hvem som i år skal heve gullstatuetten, Bocuse d’Or. 

Dette er andre gang at Christian André Pettersen deltar i verdensfinalen i Lyon. I 2018 vant han overlegent i europafinalen i Torino, i 2019 tok han en sterk tredjeplass i Lyon og i 2020 ble det igjen gull i europafinalen. 

–  Det er veldig viktig for oss å tilby en sending med norske eksperter, som kan analysere og formidle det som skjer på konkurransearenaen. Derfor har vi fått med oss dyktige fagfolk og formidlere som kjenner arenaen etter selv å ha konkurrert på den og fulgt den en årrekke. Det er vanskelig for den jevne borger å forstå det omfattende arbeidet som ligger bak, og hvorfor det er en gigantisk prestasjon å makte å utøve sitt håndverk på internasjonalt toppnivå under et så enormt tids- og prestasjonspress som teamet står i, sier Arne Sørvig, daglig leder i stiftelsen Norsk Gastronomi. 

Søndag 26. september starter sendingen kl. 08:00, med kommentatorstudio fra 11.30 til konkurranseslutt. Denne dagen konkurrerer blant annet Norge, Danmark og Sverige.  

Mandag 27. september starter sendingen kl. 08.00, med kommentatorstudio fra 12.00 til vinneren er kåret (premieseremoni ca. 18.00). Denne dagen konkurrerer blant annet Island, Frankrike og Finland. 

Enestående fagformidlere
Programleder og gjester velges ut på bakgrunn av erfaring. De bør ha kokkeerfaring, helst også konkurranseerfaring, og være gode til å formidle. Det klarer kun de som i tillegg er entusiaster. 

– Vi er så heldige at vi har fått Harald Osa og Jimmy Øien til å lede sendingene våre begge konkurransedager. De var også programledere under europafinalen i Tallin i fjor høst, og vet begge hva det innebærer å konkurrere på den tøffe arenaen. Samtidig er de gode formidlere som deler innsikt og observasjoner på en spennende og engasjerende måte. 

Harald Osa var coach for Gunnar Hvarnes da han vant bronsen i verdensfinalen i Lyon i 2011. Han var på kokkelandslaget i 12 år, har jobbet som kokk internasjonalt og var med å starte Gastronomisk Institutt i Stavanger i 1990, som han også ledet i mange år. I dag jobber han med innovasjon i Bama Gruppen, blant annet Kort & Godt-serien som fremmer stolte norske råvarer og bønder overfor norske kokker og forbrukere.

– Vi lager denne streamen først og fremst for at konkurransen kan følges direkte. En hyggelig bieffekt er at vi også da bidrar til økt interesse for faget, yrket og norsk gastronomi generelt.  Jeg håper også at mange som ser på streamen blir inspirert til å prøve nye råvarer oppskrifter og metoder hjemme, fortsetter Arne Sørvig. 

Jimmy Øien var commis for Ørjan Johannessen da han vant Årets kokk 2013, bronse i Bocuse d’Or Europe 2014, og til slutt gull i verdensfinalen i Lyon i 2015. Han hadde læretiden sin ved Restaurant Smak i Sandefjord, samt et «stagerie» (kort læreopphold) på Regis et Jacqués Marcon i landsbyen Saint-Bonnet Le Froid utenfor Lyon. Han har også jobbet som kokk på Palace Grill og Nedre Foss Gård. I dag er han en av hovedpersonene bak Restaurant Rest, som har spesialisert seg på å bruke råvarer som av ulike årsaker ville blitt kastet ellers. 

– Vi får gode og engasjerte tilbakemeldinger fra bransjefolk og andre matentusiaster i det ganske land, da på kvaliteten på det svært unike innholdet som tilbys. At landets viktigste medier deler streamen på grunn av dens nyhetsverdi, bekrefter at innholdet er i særklasse og at det treffer godt i et matinteressert publikum. Våre samarbeidspartnere, som i år i større grad må blir hjemme på grunn av reiserestriksjoner, gleder seg over sendingen, og flere deler den videre i sine kanaler både internt og eksternt. Og, til sist, men kanskje aller viktigst: For teamet betyr det veldig mye å kjenne på denne støtten og entusiasmen fra det norske folk. Vi er alle stolte over at så mange følger oss, avslutter Arne Sørvig. 

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Even S. Sørum og coach Geir Skeie. Tom Victor Gausdal er president for Team Norway, og Norges dommer i verdensfinalen. Dette er andre gang at Christian André Pettersen er Norges kandidat i Bocuse d’Or. 

2021-09-22T09:33:26+02:00 september 21st, 2021|