Fra klassisk til rock, elektronika og hiphop. Når kandidatenes retter bæres ut fra konkurransekjøkkenet, er musikken den del av presentasjonen, og kandidatenes låtvalg blir dermed en del av helhetsopplevelsen.
– Musikk er et veldig universelt språk og som ypperlig lar seg kombinere med gastronomi. Det er alltids veldig gøy å se hvilken musikk kandidatene har valgt, da det gir oss muligheten til å bli litt bedre kjent med personen bak denne fantastiske maten som blir presentert, sier Arne Sørvig, daglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi.
Hvilken musikk får du høre på Vulkan Arena den 19. oktober?
I Årets unge kokk bæres forretten til kandidat Siriyaporn “Mymint” Rithisirikrerg ut til «Champagnegaloppen» med Kringkastingsorkesteret og dirigent Ari Rasilaien, mens hovedretten bæres ut til «Fireball» av rapperen Pitbull (feat. John Ryan). Kandidat Andrea Svendsen har valgt «Fire» av singer-songwriter Barns Courtney når forretten serveres, mens hovedretten akkompagneres av beatsene til Garmianis låt «AVA».
I Årets kokk har kandidat Runa Ailin Kvendseth valgt «Still Counting» av de danske rockerne i Volbeat når tallerkenretten serveres, mens The Whos «Won’t Get Fooled Again» spilles til fatretten. Kandidat Aleksander Løkkeberg Vartdal har valgt rockeklassikeren «Immigrant Song» av Led Zeppelin til tallerkenretten, mens «Phantom Pt. II» av den franske elektronikaduoen Justice spilles når fatretten bæres ut. Det er sangen «The Arena» av fiolinisten Lindsey Stirling som spilles når tallerkenretten til kandidat Filip August Bendi presenteres, og til fatretten har han valgt «Victory» av Two Steps from Hell og komponist Thomas Bergersen. Tallerkenretten til kandidat Håkon Solbakk presenteres mens «Suite» av The City of Prague Philharmonic Orchestra spilles, mens han til fatretten har valgt elektronikalåta «Lux» av komponisten Ryan Taubert. «Daybreak» av DJ-en Overwerk blir å høre når kandidat Marius Dragsten Kjelsrud presenterer begge sine retter.