Den franske mesterkokken Franc Putelat, Bocuse d’Argent (sølv) 2003, kommer til Oslo for å delta under Årets kokk. Her blir han mottatt av sin ‘familie’ i Norge, de norske Bocusekokkene i Akademiet Bocuse d’Or Norge, og inkludert i arbeidet med dømming av kandidatene til Årets kokk.
Franc Putelat inkluderes i juryen for Beste Ganefryd av Fenalår fra Norge, og deltar som gjest ved hoveddommerbordet sammen med de 12 dommerne.
– Det er spennende med Franc Putelat i juryen. En faglig sterk fransk mesterkokk vil gi arbeidet i juryen et verdifullt tilleggs-perspektiv, sier juryleder Guro H. Rognså.
I Carcassonne eier og driver mesterkokken Michelinrestauranten (2*) Parc Franck Putelat, med tilknyttet hotell. Han startet tidlig å konkurrere, og med sølv bak Charles Tjessem’s gull i 2003 er han vel plassert i det franske elitekokk-miljøet. Han er også trener (coach) for den franske kandidaten Laurent Lemal frem mot Europafinalen i Budapest 2016 og i verdensfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2017. Reisen til Oslo gir ham dermed også en følelse med hva slags kandidat vi vil sende fra Norge til de internasjonale konkurransene.