Hvem blir Årets kokkespire?

//Hvem blir Årets kokkespire?

Stiftelsen Norsk Gastronomi, det norske Bocuse-akademiet og BAMA, ønsker å inspirere til matglede, og inviterer barn født i 2009-2011 til å delta i konkurransen ”Årets kokkespire”. Konkurransen gjennomføres denne våren, og frontes av Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal.

 – Årets kokkespire har lenge vært en drøm i Stiftelsen Norsk Gastronomi og det norske Bocuse-akademiet. Dette skal være en konkurranse som fokuserer på matglede og entusiasme, men som også skal inspirere barn til å ville lære mer om mat, sier Tom Victor Gausdal, faglig leder i Stiftelsen Norsk Gastronomi (SNG).

For å få delta i konkurransen må barna først sende inn sin matrett. Den må inneholde halvparten grønt, i tillegg til fersk torsk. Resten kan de velge selv. Alt fra drevne kjøkkenspirer til ferskinger oppfordres til å sende inn sitt bidrag. Frist for innsending av bidrag er 14. mars. Klikk her for påmelding.

Matglede og matkunnskap må skape fremtidens matnasjon
16 utvalgte kokkespirer går videre til delfinaler som avholdes på Speilsalen i Trondheim, RE-NAA i Stavanger, Vianvang i Lom og Mathallen i Tromsø. Her blir rettene vurdert etter smak, utseende, originalitet og ikke minst matglede av en fagsterk jury. Det kåres en vinner og tre sølvvinnere i hver delfinale, og vinnerne går videre til landsfinalen på restaurant Sentralen i Oslo 29. august. Vinneren her blir Årets kokkespire 2021.

– Årets kokkespire skaper en arena der barn og kokker sammen får mestre, lære og bli inspirert. Vi ønsker å dele kunnskap og innsikt om mat og matlaging med den oppvoksende generasjon, slik at de igjen blir interessert og engasjert ungdom og voksne når de igjen vil forme en sunn fremtidig matkultur, forteller Arne Sørvig, daglig leder i Norsk Gastronomi.

Gleder seg til å oppdage nye talenter
Årets kokkespire baserer seg på Statens kostholdsråd. Målet med konkurransen er først og fremst å formidle og dele matglede, deretter kunnskaper i fag, yrke og om råvarer.

– Bransjen har lagt bak seg et utfordrende år – mange kokker er permitterte. Vi håper at konkurransen kan bidra til fornyet entusiasme for yrket. Kanskje også til rekruttering av nye talenter på litt lengere sikt, sier Ingebjørg Hjortdahl, markedssjef i BAMA.

Gleder seg til å være verter og arena for finalene
–  For oss som elsker det vi driver med, er det en glede å være vertskap for matglad ungdom. Å delta i Årets kokkespire gjør jo bare de som virkelig vil, og vi gleder oss til å være arena for kokkespirene, sier styremedlem i det norske Bocuse-akademiet og kjøkkensjef på RE-NAA, Sven Erik Renaa, på vegne av årets deltakende restauranter.

Delfinaler i Årets kokkespire 2021
30. mai: Vestlandet – RE-NAA, Stavanger.
13. juni: Nord-Norge – Mathallen i Tromsø.
20. juni: Østlandet – Statholdergaarden, Oslo
27. juni: Midt-Norge – Speilsalen, Trondheim.
29. august: Finale – Sentralen, Oslo.

Her kan du lese mer om konkurransen og melde på deltakere.

Merk: Det er kun bidrag fra deltagere som er født i 2009-2011 som vil bli vurdert.

Foto:
Tom Victor Gausdal, foto: Anne Valeur.
Sven Erik Renaa, foto: RE-NAA.

2021-06-02T09:59:09+00:00 februar 1st, 2021|