10. og 11. mai går Bocuse d’Or Europe av stabelen i Budapest. Årets Kokk-vinner 2015, Christopher W. Davidsen ser frem til å representere Norge i konkurransen, og er i disse dager i gang med de siste forberedelsene.
– Nå begynner konkurransen å nærme seg, jeg er veldig spent og gleder meg til å konkurrere mot de andre europeiske landene, sier Christopher W. Davidsen. – I teamet har vi brukt mye tid gjennom høst og vinter på å bli kjent med de fremmede råvarenes egenskaper og finne sammensetninger som gir de beste smaks- og sanseopplevelsene. Parallelt har vi jobbet frem et design og en identitet i mat og fat, som jeg nå føler sitter, både i forhold til min personlige stil og i forhold til en norsk opprinnelse.
I konkurransen skal 20 deltagere fra europeiske land konkurrere om 11 plasser i verdensfinalen Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2017.
Christophers team, Team CWD, består av Håvard Werkland, som under Årets Kokk 2015 vant prisen Beste commis (hjepekokk). Gunnar Hvarnes er Bocuse d’Or Norges trener, og har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er for øvrig også den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV’en. President for det norske teamet er Lars-Erik Underthun, noe som innebærer at han er blant konkurransens 20 dommere.
Bare en sjanse til topplassering
– Nå er vi i gang med finpussing, med mange gjennomkjøringer hvor vi tester det hele på tid, forteller coach Gunnar Hvarnes. – Det er knalltøft for teamet. I Budapest gis det bare en sjanse, og da må de ha maksimal kontroll på opplegget, for uforutsette hendelser dukker alltid opp i en så krevende konkurranse. Bare i april trener vi hele løpet 15 ganger, selvsagt med full tribune på lydanlegget på kjøkkenet – For det er ikke fredelig på en slik arena, avslutter han.