Har du lyst å lære noe nytt fra noen av landets beste kokker? På konkurransedagen, 18. september, kan du følge våre mesterklasser i Stavanger konserthus – Hovedbaren på 3. plan!
09.00: Mesterklasse med Øyvind Næsheim: Fisk
13.45: Mesterklasse med Sven Erik Renaa: Sylting og fermentering
15.00: Mesterklasse med Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg: Tang og Tare fra Lofoten Seaweed
Stjernekokk Øyvind Næsheim har lang fartstid fra den japanske restaurantkjeden NOBU. Etter 12 år i London, Hong Kong, Beijing og Hawaii, kom han hjem til Stavanger og restaurantbransjen, der han er spesialisert på japanske smaker i kombinasjon med nordiske råvarer. Øyvind har i media fått tilnavnet ”Bifangstens far” pga sitt engasjement for å utnytte alle havets ressurser. Øyvind ble nylig fagsjef for LERØY Sjømatgruppen Stavanger.
Sven Erik Renaa restauratør og mesterkokken som maktet det vi lenge har snakket om i Norge, nemlig å oppnå en Michelin-stjerne utenfor hovedstaden. I 2016 brøt Sven Erik, sammen med sin fantastiske Torill, til slutt gjennom lydmuren med Restaurant RE-NAA, som mottok stjerne i Guide Michelin og I 2020 sikret RE-NAA seg to stjerner i den prestisjetunge guiden, og er med det landets eneste restaurant med to stjerner.
Årets unge kokk-kandidat Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg jobber som kokk ved Thon Hotel Lofoten i Svolvær. Hun har sølv fra Årets unge kokk i 2021, sølv i NM i kokkekunst, og har vært medlem i kokkelandslaget siden 2021.