Norges kandidat i Bocuse d’Or Europe, Christian André Pettersen, gikk helt til topps under Bocuse d’Or Europa i kveld. Han ble etterfulgt av Sverige på andre plass og Danmark på tredje plass.
Christian André Pettersen og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2019.
Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De siste to dagene har 20 deltagere konkurrert om 10 plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2019.
Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en og var coach for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i både europafinalen 2016 og verdensfinalen i Lyon 2017. Bent Stiansen er president for teamet, og har også har vært en av konkurransens 20 dommere.
Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europa i kveld:
Gull: Norge
Sølv: Sverige
Bronse: Danmark
Beste commis: Italia
Beste tallerkenrett: Frankrike
Beste fatrett: Finland
Disse landene er videre til Bocuse d’Or 2019: Norge, Sverige, Danmark, Finland, Belgia, Sveits, Ungarn, Island, England og Frankrike.
Foto 1: Christian André Pettersen
Foto 2: Fatretten
Foto 3: Tallerkenretten
Alle foto: Tom Haga