Nye styreledere i Stiftelsen og Akademiet
– Samler fag og kraft for norsk gastronomi
Anita Krohn er gjenvalgt som styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi, mens Ørjan Johannessen, Bocuse d’Or-vinner i 2015, er valgt til ny styreleder i Bocuseakademiet. Det norske fagforumet for Bocuse d’Or. Johannessen overtar etter Geir Skeie, og blir samtidig president for Team Norway i Bocuse d’Or.
Stiftelsen og Akademiet er to separate organisasjoner med svært tett samarbeid. Akademiet fungerer som faglig fellesskap og som rådgiverkorps for nåværende og nye Bocuse-kokker. Stiftelsen er den utøvende organisasjonen som organiserer konkurransene, finansierer og støtter talentutvikling på vegne av samarbeidspartnerskapet, og som driver strategisk arbeid for å styrke norsk gastronomi – nasjonalt og internasjonalt.
– Vi skal videreutvikle stiftelsens rolle som kraftsenter for norsk gastronomi, både faglig, økonomisk og kulturelt. 2025 og 2026 blir år for nye allianser, mer synlighet og økt verdiskaping, sier Anita Krohn.
– Å lede Akademiet er en ære. Sammen skal vi sikre sterke faglige rammer for konkurransene, og gi Årets kokk 2025 best mulig støtte frem mot Bocuse d’Or 2027, sier Ørjan Johannessen.
Akademiets styre består i tillegg av Bocuse-kokkene Filip August Bendi og Tom Victor Gausdal. Akademiet bidrar til faglig forankring og kvalitetssikring av konkurransearbeidet, og er samtidig dommerorgan i internasjonale sammenhenger.
Stiftelsen Norsk Gastronomi driver i tillegg til konkurranseorganisering med informasjonsarbeid, rekruttering, forsknings- og utviklingsprosjekter innen mat og måltidskultur. Fremover skal stiftelsen også arbeide for bedre rammebetingelser for norsk serveringsnæring, måltidseksport og bidrag til samfunnsberedskap gjennom kunnskapsbasert matpolitikk som inkluderer gastronomiens bredde.
Rådet – stiftelsens øverste organ – ledes fortsatt av Rune Brandstadmoen.
Styret i Stiftelsen Norsk Gastronomi består av:
Anita Krohn (leder), Ørjan Johannessen, Eyvind Hellstrøm, Christopher Davidsen, Merete Habberstad og Arne Hjeltnes, med Arne Sørvig som daglig leder.
Foto:
Anita Krohn, styreleder i Stiftelsen Norsk Gastronomi (foto: DSD).
Ørjan Johanessen, styreleder Bocuseakademiet og president for Team Norway