Har du spørsmål om Årets kokk 2025? Her finner du praktisk informasjon om arrangementet.
Hvor og når vil konkurransen finne sted?
Tirsdag 23. september går Årets kokk 2025 av stabelen i Stavanger, nærmere bestemt i Stavanger Konserthus.
Adresse: Stavanger Konserthus, Sandvigå 1, 4007 Stavanger
Jeg kommer til Stavanger før konkurransen, er det noen aktiviteter jeg kan bli med på?
I anledning Årets kokk 2025 inviterer Stavanger kommune, kokkemiljøet i Stavanger – med Sven Erik Renaa i spissen – Gladmat og Stiftelsen Norsk Gastronomi kokker og bransjefolk til en hyggelig Get Together søndag 21. september og en samling mandag 22. september.
Program søndag 21. september
17.00 – 22.00: GET TOGETHER – SEID GRILL & COCKTAILBAR, STAVANGER.
Program mandag 22. september
Vi får besøke Inger Lise og unike Klostergarden, hvor vi under omvisningen vil nyte smaker av lokal mat og drikke. Dette blir en flott anledning til å knytte bånd og dele inspirasjon i en uformell atmosfære.
12.00: Avreise Stavanger
13.00: Ankomst Klostergarden
13.00 – 16.00: Omvisning på gården og smaksopplevelser
16.30: Ankomst Stavanger
Meld deg på her innen 2. september.
- Det er kostnadsfritt å delta.
- Arrangementet er forbeholdt kokker, servitører, samarbeidspartnere og andre inviterte fra matnæringen.
- Det er begrenset med plasser, og første person til mølla-prinsippet gjelder.
Jeg kan ikke komme til Stavanger, vil konkurransen bli streamet som tidligere?
Ja, konkurransen streames i sin helhet via Nordic Food Life.
Hvor finner jeg mer informasjon om billettsalg og hvor kan jeg kjøpte billett?
Selve arrangementet er gratis for bransjen, men du må hente ut fribilletter med en egen kode. Vi vil oppdatere informasjonen her så snart det er klart.
Øvrig publikummere kan om veldig kort tid kjøpe billetter til arrangementet via Stavanger konserthus sine hjemmesider.
Er det mulig å reservere plass på tribunen?
Nei, det er dessverre ikke mulig å reservere plass. Her gjelder første person til mølla-prinsippet. Husk at dette er et populært arrangement, og at lokalene vil fylles fort i perioden før maten serveres.
I konserthuset vil det også bli satt opp TV-skjermer, slik at du kan følge konkurransen i sin helhet, også utenfor tribunen, i fellesområdene i Konserthuset.
Tidlig i konkurransen vil det også være mulig å stå på nedre plan, hvor kjøkkenene er lokalisert.
Det er en lang dag – hva annet spennende kan man oppleve på Stavanger Konserthus?
Vår gode samarbeidspartner BAMA har invitert med seg 20 matprodusenter fra hele Rogaland! De inviterer deg til mattorg i foajeen, hvor du også kan kjøpe med deg hjem noen av landets beste råvarer.
Sammen med vertskapet Stavanger kommune og Gladmat, kan du også få med deg noen svært spennende master classes i foajeen. Vi kommer tilbake med mer informasjon om hvem som skal holde disse.
Vil det bli servert mat og drikke på arenaen?
Ja, det vil være åpen bar med drikke og snacks. Blir du tørst eller sulten, finner du Restaurant Spiseriet på grunnplan.
Bestill bord til Spiseriet her.
Er det toaletter i nærheten av tribunen?
Ja, det er toaletter kort vei fra tribunen.
Hvordan vil konkurransedagen se ut?
09.30: Dørene til Stavanger Konserthus åpner
10.00: Konkurransestart Årets kokk
Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige tre kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 15. minutt.
13.00: Bedømming av Årets ganefryd fra innsendelsesoppgavene. Kåringen skjer senere på kvelden.
14.55: Presentasjon av tema #1 – Tallerkenrettene
15:30: Presentasjon av tema #2 – Fatretten
16:15: Siste fatrett leveres.
Mellom siste servering og prisseremoni inviteres alle gjester til å fortsette festen på Stavanger konserthus. Besøk produsenttorget i foajeen og ta deg en matbit i Spiseriet.
Ca. 18:30: Seremoni og premieutdeling. Tidspunkt avhenger av poengtelling når dømming er ferdig.
19.15 – 01.30: Årets etterfest på Stavanger konserthus med artister og DJs. Vi legger ut billettlenke her så snart den er klar.
Inkludert i billetten er 3 bonger som kan brukes til mat og/eller drikke. Flere bonger kan kjøpes før og under festen hos Spiseriet.
Alle er invitert til festen.
Når skal de ulike kandidatene konkurrere?
Informasjon om dette vil bli lagt ut tidlig i september.
Det skal konkurreres om følgende utmerkelser:
- Beste commis
- Beste originalitet og identitet
- Bærekraftsprisen | «Matsvinnprisen»
- Beste Ganefryd
- Bronsevinner
- Sølvvinner
- ÅRETS KOKK 2025 (Norges kandidat til Bocuse d’Or 2027)
For pressehenvendelser og akkreditering, kontakt Kjersti Vikør i Kulturmeglerne: kjersti.vikor@kulturmeglerne.no