Team Norway til Bocuse d’Or, Lyon: Klare for omkamp etter Europafinalen i Trondheim

Håvard Werkland, Norges kandidat til Bocuse d’Or, har valgt en kokkelegende og et ungt talent til sitt lag. Sølvvinner fra Bocuse d’Or 2017, Christopher W. Davidsen er coach, og 21 år gamle Grunde Gillund fra Tollbua er commis. Det betyr at det er den bronsevinnende trioen som konkurrerte i Bocuse d’Or Europe i 2024, som om kort tid igjen skal kjempe sammen – denne gang i Verdensmesterskapet i Lyon.

Vinnerteam med historie
Werkland og Davidsen har samarbeidet i årevis. Som Davidsens commis i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Lyon (2016 og 2017), bidro Werkland til Norges sølv i begge konkurransene. Senere jobbet de sammen om å åpne Speilsalen på Britannia, som fikk en Michelin-stjerne mindre enn ett år etter åpning. Videre valgte Werkland Davidsen som sin coach i Europamesterskapet i 2024, og nå når Håvard igjen skal i ilden, er det nesten en selvfølge at det er med Christopher W. Davidsen som coach.

– Christopher utfordrer meg som ingen andre, og han får ut det beste i meg. Han er den beste fagpersonen jeg kjenner, sier Werkland.

En coach har ansvar for å veilede i alt fra oppskrifter og teknikker til å utfordre kandidaten mentalt og faglig.

Ungt talent i commis-rollen
Til commis har Werkland valgt 21 år gamle Grunde Gillund, kokk ved Tollbua, også denne gang. En commis spiller en avgjørende rolle på konkurransedagen, der teamet har fem og en halv time til å imponere 24 dommere. Gillund utmerket seg som commis i Bocuse d’Or Europe 2024. Han vant også Norgescup for lærlinger i 2022, med Werkland som coach.

– Å delta i slike konkurranser er en fantastisk læringsarena, sier Geir Skeie, styreleder i det norske Bocuse-akademiet.

Bocuse d’Or-finalen går av stabelen i Lyon 26.–27. januar 2025. Norge konkurrerer den andre dagen, med start klokken 10.00.

Følg konkurransen live på Nordicfoodlife.com

Foto: BERRE