Gjestedommer: Serge Vieira

//Gjestedommer: Serge Vieira

Franske Serge Vieira er en av årets fire gjestedommere, som sammen med de norske Bocuse-kokkene vil utgjøre dommerpanelet under Årets Kokk 2017.

Gjestedommerne besitter tung kokkefaglig kompetanse, og har lang erfaring fra konkurranser, dømming og gastronomi på høyt internasjonalt nivå.

Serge Vieira (f. 1977): Til tross for en interesse for industriell og grafisk design, var det lidenskapen for matlaging som skulle trumfe igjennom for Vieira. Da han var 20 år gammel, vant han sin første viktige konkurranse, Auvergne-Quebec. I 2005, etter flere andre konkurranseseire, gikk han til topps i Bocuse d´Or. Det var dette året han slo vår egen Tom Victor Gausdal med et poeng.

Som gullvinner i Bocuse d´Or, oppsto selvsagt muligheten for å reise rundt og lage mat i hele verden. Seieren har også ført til at han i ettertid har vært trener for både det spanske og det australske teamet. Med Vieira som trener i 2007, oppnådde Spania sin beste plassering i konkurransen.

I 2009, etter lenge å ha drømt om å åpne sin egen restaurant, åpnet Serge og kona, Marie-Aude, restaurant Serge Vieira i byen Chaudes-Aigues, i den historiske bygningen Château du Couffour. Restauranten ble tatt meget godt i mot, og i 2012 mottok restauranten sin andre Michelin-stjerne. Våren 2018, åpner de et tilliggende hotell med eget brasseri.

2017-08-31T11:01:47+00:00 august 31st, 2017|