Rasmus Kofoed, Chef på Restaurant Geranium i København, er utnevnt til æresdommer under Årets kokk 2015.
Danskfødte Rasmus Kofoed er tildelt en rekke utmerkelser gjennom sin profesjonelle karriere, og har stått på pallen i Bocuse d’Or ikke mindre enn tre ganger. I 2005 vant han Bocuse d’Bronze, i 2007 Bocuse d’Argent (sølv) og i 2011 den gjeveste av de alle, Bocuse d’Or. Kokken og fagnerden bak disse resultatene er en mann som lever ut sine interesser og drømmer i det daglige. Han er inspirert av en barndom med mye nærkontakt med naturen og av en mangeårig sterk dedikasjon til å foredle sitt fag og sin fagutøvelse. Som medeier og kjøkkensjef ved Geranium i København legger han vekt på å ta med sine gjester på en kulinarisk oppdagelsesreise i danske og nordiske råvarer og fauna. Hans forankring i og respekt for dansk natur, kombinert med hans forståelse av ingredienser, gjør han unik i sin tilnærming til å gjøre ære på og løfte lokale danske råvarer til en vakker mosaikk av smaksprofiler, teksturer og komponenter.
Du kan bli litt bedre kjent med Rasmus Kofoed her: Beyond the Forest with Rasmus Kofoed