Philip Tessier, Thomas Kellers adept og sølvvinner som kom inn bak Ørjan Johannessen i Lyon i januar, stiller som dommer i Årets kokk i Oslo 13. oktober.

Bocuse d'Argent, Phil Tessier. Foto: Meg Smith Photography

Bocuse d’Argent, Phil Tessier. Foto: Meg Smith Photography

Phil har kokt ved en imponerende rekke restauranter i USA. Etter han var ferdig sine studier ved The Culinary Institute of America i Hyde Park (NY), jobbet han som kokk ved restauranter som Moulin de Mougins, Le Bernardin, Per Se, Bouchon and The French Laundry. Ved The French Laundry jobbet han inntil 2015 som Executive Sous-Chef.

Etter å ha jobbet for Thomas Keller i nær ti år bestemte jeg meg for å leve ut min drøm om å konkurrere i Bocuse d’Or og gå for pallplassering. I Lyon i år lyktes vi for første gang i historien med å bringe hjem statuetten til USA, sier den stolte sølvvinneren Phil Tessier.

Etter å ha returnert til USA i januar er Tessier i gang med å utvikle sin egen restaurant, samtidig som han skriver bok om USA’s kamp for å nå opp i Bocuse d’Or. Han er også Head Coach i Bocuse d’Or USA 2017.

Jeg er takknemlig for denne muligheten til å være dommer i Årets kokk. Norge er kjent for et jevnt høyt og stabilt nivå i Bocuse d’Or konkurransene, og jeg ser frem til å blir bedre kjent med kokkene i det norske Akademiet og ikke minst til å som dommer oppleve de seks kandidatenes bidrag under konkurransen, avslutter Tessier.